Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Twitter έφαγε Χ από τον Μάσκ…

Ελλάδα 9:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Twitter έφαγε Χ από τον Μάσκ…

ΝΕΑ

Το Twitter έφαγε Χ από τον Μάσκ…

ΝΕΑ

Ο ανατρεπτικός κος Tesla έκανε πάλι το θαύμα του. Άλλαξε τη μία από τις δύο πιο δημοφιλής πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί μπορεί…

Advertisement
Advertisement

Πολύ πριν ο Ιλον Μάσκ αγοράσει πέρυσι την Twitter Inc. για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, μιλούσε για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης υπηρεσίας με την ονομασία “X”.

Ενα Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, εμπνεύστηκε και ξεκίνησε το εγχείρημα αυτό αλλάζοντας σε μία νύχτα το όνομα και το λογότυπο της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί απλά ο Ιλον μπορεί!

Πλέον το Twitter ονομάστηκε X, είναι η αρχή του οράματος του δισεκατομμυριούχου να μετατρέψει το Twitter σε αυτό που αποκαλεί «η εφαρμογή για τα πάντα».

Advertisement
Advertisement

Ο Μάσκ θέλει να εξελίξει τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από μια δημόσια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σε κάτι πολύ ευρύτερο, συμπεριλαμβανομένου ενός one-stop shop για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Το αρχικό όνομα και το λογότυπο με το μπλε πουλί είχαν νόημα όταν η υπηρεσία ήταν μόλις 140 χαρακτήρες, «σαν πουλιά που τιτιβίζουν», όπως είπε.
«Το X είναι η μελλοντική κατάσταση απεριόριστης διαδραστικότητας – με επίκεντρο τον ήχο, το βίντεο, τα μηνύματα, τις πληρωμές/τραπεζικές συναλλαγές – δημιουργώντας μια παγκόσμια αγορά ιδεών, αγαθών, υπηρεσιών και ευκαιριών», δήλωσε η νέα διευθύνουσα σύμβουλος Linda Yaccarino.

Ο Μάσκ έχει δείξει μια προσωπική αδυναμία με το γράμμα X. Θυμηθήτε πως και η Tesla έχει μοντέλο X, ενώ η εταιρεία κατασκευής πυραύλων ονομάζεται SpaceX.
X είναι και το όνομα του ενός από τους γιούς του, που έχει κάνει με την τραγουδίστρια Grimes.

Advertisement

Οι φιλοδοξίες του Ιλον Μάσκ για το Twitter συγκλίνουν με το όραμα που είχε για το X.com, μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ίδρυσε το 1999 και που τελικά έγινε PayPal Holdings Inc. Όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος, ο Μάσκ ήθελε να διευρύνει την πλατφόρμα και να καταργήσει σταδιακά το όνομα PayPal, μια κίνηση που τελικά οδήγησε σε ρήξη με τους συνεταίρους του.

Αναμφίβολα ο πολυπράγμον και διαρκώς ανήσυχος  Μάσκ έχει τα σχέδιά του με όλα και για όλους…

Advertisement

Εδώ στο newsauto, θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κινήσεις του…

 

Advertisement


 

ΑΚΟΜΑ:
Σε γυάλινο «αυθαίρετο» ο Μασκ με λεφτά της Tesla;
Μάσκ: Του αρέσει το Twitter αλλά και το πορνο
Η μαμά του Ίλον Μασκ «τσεκάρει» την Tesla στο Μαρούσι