Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Toyota RAV4 γίνεται διασωστικό όχημα

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Toyota RAV4 γίνεται διασωστικό όχημα

ΝΕΑ

Το Toyota RAV4 γίνεται διασωστικό όχημα

ΝΕΑ

Η Toyota Industries Corporation, θυγατρική της Toyota παρουσίασε μια πρωτότυπη μετατροπή του RAV4 σε διασωστικό όχημα για ορεινές και δασώδεις περιοχές.

Advertisement
Advertisement

Η TICO όπως είναι η συντομογραφία της Toyota Industries Corporation είναι μια από τις θυγατρικές της Toyota η οποία είναι και αυτή που μεταξύ άλλων κατασκευάζει το RAV4 για λογαριασμό της ιαπωνικής εταιρίας.

Μεταξύ των διαφόρων δραστηριοτήτων της η TICO έχει τμήμα που ασχολείται με την ανάπτυξη πρωτότυπων εκδόσεων μοντέλων της Toyota και η πιο πρόσφατη δημιουργία αφορά την πρόταση για μετατροπή του RAV4 σε διασωστικό όχημα. Η ονομασία RAV4 Mountain Rescue δηλώνει ξεκάθαρα πως πεδίο δράσης του αυτοκινήτου είναι οι ορεινές περιοχές. Η πιο σαφής διαφοροποίηση από το απλό μοντέλο παραγωγής αφορά βέβαια την εμφάνιση και ειδικότερα την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα καθαρόαιμα εκτός δρόμου ελαστικά, τις προστατευτικές ποδιές, τη σχάρα οροφής και τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και την ειδική βαφή.

Toyota-RAV4-Mountain-Rescue

Advertisement
Advertisement

Βέβαια πέρα από αυτά τα χαρακτηριστικά υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχεία που στοχεύουν στη διευκόλυνση και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της επέμβασης των διασωστών. Για παράδειγμα υπάρχει ειδικό head-up display το οποίο προβάλει σε μεγάλο μέγεθος επάνω στο παρπρίζ την ασφαλή διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει ο οδηγός ώστε να διευκολύνεται ακόμα και όταν η ορατότητα λόγω των καιρικών συνθηκών είναι πολύ χαμηλή. Επίσης εξωτερικά υπάρχουν ειδικές προθήκες στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, επιπλέον φώτα ή ασύρματες κάμερες κ.α. Το πρωτότυπο διασωστικό RAV4 θα παρουσιαστεί σε έκθεση ειδικά για SUV στην Toyama της Ιαπωνίας.

Toyota-RAV4-Mountain-Rescue

Διαβάστε επίσης
Subaru και Toyota αποκαλύπτουν το νέο τους δημιούργημα. Σπορ μοντέλο ή ηλεκτρικό SUV;
«Καμπανάκι» από την Toyota…
Γι’ αυτό καθυστερεί η παρουσίαση του νέου Toyota GR 86