Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το θρυλικό «Κτήνος» σε δημοπρασία

Ελλάδα 16:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το θρυλικό «Κτήνος» σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Το θρυλικό «Κτήνος» σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Είναι ένα και μοναδικό, με V12 της Rolls Royce 27,0 λίτρων βγαίνει σε δημοπρασία και μετά από 58 χρόνια θα αλλάξει για δεύτερη μόλις φορά χέρια.

Advertisement
Advertisement

Το απίθανο αυτό αυτοκίνητο, που θυμίζει κάτι από shooting brake σε ότι αφορά το αμάξωμά του, έγινε αρκετά γνωστό τη δεκαετία του ’70.

Τότε ήταν που παρουσιάστηκε σε πολλά δημοσιεύματα, με τον αυτοκινητιστικό τύπο της εποχής να ασχολείται εκτενώς μαζί του, ενώ δεν έλειψαν και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις με κορυφαία εκείνη στην εκπομπή του Top Gear– που στην πραγματικότητα, αυτές «απογείωσαν» τη δημοφιλία του. Το αυτοκίνητο είναι δημιούργημα των Βρετανών μηχανικών Paul Jameson και John Dodd, με τον δεύτερο να είναι και ο τελευταίος ιδιοκτήτης του.

Advertisement
Advertisement

Αυτός ήταν που κάποια στιγμή αποφάσισε πως αφού ο κινητήρας είναι της Rolls Royce, μπορούσε το αυτοκίνητο να έχει και τη χαρακτηριστική μάσκα, κάτι που όμως τον οδήγησε ως κατηγορούμενο στις δικαστικές αίθουσες. Όπως ήταν αναμενόμενο, καταδικάστηκε και του απαγορεύτηκε να το οδηγεί στους βρετανικούς δρόμους και τότε ο Dodd πήρε το «καμάρι» του, χωρίς τη μάσκα της Rolls Royce και μετοίκησε στην Ισπανία.

Ο Merlin κινητήρας των 27,0 λίτρων της Rolls Royce, ήταν πιο συνηθισμένο να χρησιμοποιείται σε αεροσκάφη. Η απόδοσή του που ξεπερνούσε τους 750 ίππους, έκανε το περίεργο δημιούργημα των δύο Βρετανών, ιδιαίτερα ικανό σε επίπεδο επιδόσεων. Οι αναφορές από τη δεκαετία του ’70, κάνουν λόγο για τελική που φτάνει τα 295 χλμ./ώρα.

Advertisement

Ο θάνατος του Dodd το 2022, που δεν το αποχωριζόταν με τίποτα, έφερε τους κληρονόμους στο δίλημμα τι να κάνουν με το αυτοκίνητο. Η απόφασή τους προφανώς ήταν να το ξεφορτωθούν και τώρα, βασιζόμενοι στη φήμη του αυτοκινήτου στους κύκλους των petrolheads, το προωθούν σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου.

Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέσω του σχετικού ιστότοπου Car & Classic να μάθουν περισσότερα για την πραγματικά ακραία ιστορία που κρύβει το «Κτήνος» με την ιδιαίτερη μορφή. Η ιστορία αυτή, κρύβει πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές, όπως εκείνη που είχε να κάνει με την αρχική του μορφή, η οποία βασιζόταν στο Ford Capri πρώτης γενιάς αλλά δυστυχώς καταστράφηκε σε φωτιά. Η αναλυτική παρουσίαση στο video που ακολουθεί, έχει και αυτή το δικό της ενδιαφέρον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Aston Martin DBX707 είναι για φέτος το Medical Car της F1
Πως «φρενάρουν» τα αυτοκίνητα τις… πιστωτικές κάρτες;
Πότε έρχεται στην Ελλάδα το Daytona Rockstar 125;

Advertisement