Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To «TGV» της Ford

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To «TGV» της Ford

ΝΕΑ

To «TGV» της Ford

ΝΕΑ

Σχηματικά, το νέο μοντέλο της Ford θα μοιάζει με τέτοιο και (σαν σχήμα λόγου) θα προσφέρει αντίστοιχη άνεση.

Advertisement
Advertisement

Στη Ford, έχουν βρει τον δρόμο τους αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση και έχουν προσαρμόσει το στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιό τους αναλόγως.

Σε πρόσφατη εκδήλωση, παρουσία δημοσιογράφων του αυτοκινητικού Τύπου, τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν την ιδέα τους για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο επταθέσιο SUV το οποίο θα έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και σχετικά μεγάλη αυτονομία.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «T3» και αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025. Όμως δεν θα μοιάζει με ό,τι έχει κατασκευάσει ήδη η Ford αναφορικά με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Ο Τζιμ Φάρλι, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, χαρακτήρισε το καινούργιο όχημά της σαν «τραίνο μεγάλης ταχύτητας», θέλοντας να δώσει ένα γενικό περίγραμμα των δυνατοτήτων του.

Όπως έγινε γνωστό, το αμάξωμα του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV θα μοιάζει με το αντίστοιχο των βαγονιών ενός τραίνου αυτής της κατηγορίας. Σκοπός των σχεδιαστών είναι να το κάνουν όσο το δυνατόν πιο αεροδυναμικό, κάτι που είναι απαραίτητο.

Advertisement

Ως SUV όχημα, το νέο μοντέλο θα έχει σχετικά ψηλό αμάξωμα γεγονός που επηρεάζει τον αεροδυναμικό συντελεστή του, οπότε θα πρέπει να προσεχθεί πολύ ο συγκεκριμένος τομέας. Θα είναι έντονα κεκλιμένο εμπρός και σαν coupé στο πίσω μέρος του για να μην επηρεάζεται πολύ την αυτονομία του.

Αναφορικά με την τελευταία, από τη Ford έγινε γνωστό ότι η μέγιστη θεωρητική απόστασή της θα φτάνει τα 563 χλμ. και θα μπορεί να ταξιδεύει με σταθερή ταχύτητα 113 χλμ./ώρα (σημ.: 70 μίλια/ώρα) για μια απόσταση 483 χλμ., μέχρι την αναγκαστική φόρτιση των μπαταριών του.

Advertisement

Αυτές θα έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh και ο όγκος της θα είναι κατά 1/3 μικρότερος από τον αντίστοιχο που έχουν τώρα οι μπαταρίες αυτής της χωρητικότητας.

Σε ταχυφορτιστή, σε ένα δεκάλεπτο θα μπορούν να φορτίζουν με ενέργεια η οποία θα είναι αρκετή ώστε να κινήσει το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο επταθέσιο νέο μοντέλο της Ford για 240 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται μετωπική Ford- Tesla
Δοκιμή: Ford Ranger Raptor V6 Ecoboost
Ford Puma: Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε με άνεση το κορυφαίο SUV

Advertisement