Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To Tesla Model 3 χρειάζεται «ψήλωμα» για την Ινδία

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Tesla Model 3 χρειάζεται «ψήλωμα» για την Ινδία

Mobility

To Tesla Model 3 χρειάζεται «ψήλωμα» για την Ινδία

Mobility

Η απόσταση από το έδαφος του Tesla Model 3 κρίθηκε ανεπαρκής για του δρόμους της Ινδίας και αυτό καθυστερεί το λανσάρισμα του μοντέλου εκεί.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla ετοιμάζεται να λανσάρει το πρώτο της μοντέλο στην ινδική αγορά, αλλά προέκυψε ένα απρόβλεπτο πρόβλημα.

Το Model 3 αναμενόταν να κάνει ντεμπούτο στην Ινδία αλλά όπως φαίνεται, η κακή ποιότητα της πλειοψηφίας των δρόμων εκεί, είναι πρόβλημα ανυπέρβλητο για το δημοφιλέστερο των μοντέλων της Tesla. Tο Model 3 έτσι όπως φεύγει από τη γραμμή παραγωγής, έχει απόσταση 140 χιλιοστά από το έδαφος, το οποίο δεν είναι καθόλου αρκετό για να αποφευχθούν οι επαφές του κάτω μέρους του αμαξώματος στους δρόμους της Ινδίας.

Advertisement
Advertisement

Εκεί όπου οι λακκούβες είναι πραγματικά μεγάλες (σαν την Αγίας Άννης στο Βοτανικό ένα πράγμα…) και σε όλο σχεδόν το οδικό –λέμε τώρα- δίκτυο. Για το λόγο αυτό λοιπόν, φημολογείται πως η Tesla σχεδιάζει να αυξήσει την απόσταση από το έδαφος κατά τουλάχιστον 25 χιλιοστά στα Model 3 που προορίζονται για την αγορά της Ινδίας. Οι τοπικές αναφορές κάνουν λόγο για εξειδικευμένες δοκιμές του μοντέλου σε 200 διαφορετικά «εμπόδια» που συναντώνται στους Ινδικούς δρόμους.

Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, το Model 3 έβρισκε από κάτω στα 160 από αυτά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο θα είχε σίγουρα πολύ νόημα το να δοθεί προτεραιότητα από την Tesla στο Model Y, που είναι έτσι και αλλιώς πιο ψηλό από το Model 3, προκειμένου να αποτελέσει το μοντέλο με το οποίο θα κάνει την είσοδό της στην Ινδική αγορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκίνησε η λειτουργία των νέων ταχυφορτιστών της Tesla στην Ελλάδα!
Mobilize Limo: To Tesla Model 3 της Renault για car-sharing
Δοκιμή: Mercedes-AMG A 45 S vs Tesla Model 3 Long Range

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement