ΝΕΑ

Το τερμάτισε ο Μασκ: Δίνει ένα δις δολάρια στη Wikipedia αν…

Ελλάδα 23:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το τερμάτισε ο Μασκ: Δίνει ένα δις δολάρια στη Wikipedia αν…

ΝΕΑ

Το τερμάτισε ο Μασκ: Δίνει ένα δις δολάρια στη Wikipedia αν…

ΝΕΑ

Διαβάστε τι όρο έθεσε ο CEO της Tesla, για να προχωρήσει στην εξωφρενική προσφορά του.

Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά και προφανώς δεν θα είναι ούτε και η τελευταία, που ο Ίλον Μασκ απασχολεί την κοινή γνώμη, με το δικό του… ξεχωριστό τρόπο.

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla κατέθεσε μια εξωφρενική προσφορά, σε μία… kinky ανάρτηση που έκανε στο (δικής του ιδιοκτησίας) Χ.

Τι αφορά, λοιπόν, αυτή η προσφορά του Μασκ; Δίνει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην Wikipedia υπό έναν όρο, που είναι να αλλάξει το όνομα της σε «Dickipedia», σε ένα αισχρό λογοπαίγνιο με τη λέξη για το ανδρικό μόριο στα αγγλικά.

Advertisement

Ο Μασκ συνόδευσε την ανάρτησή του από ένα screenshot με τον ισχυρισμό του συνιδρυτή της Wikipedia, Τζίμι Γουέιλς, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο ιστότοπος δεν είναι «προς πώληση».

Advertisement

Μάλιστα ένας χρήστης του X, ο δημοσιογράφος, Εντ Κρασενστάιν, πρότεινε στη Wikipedia να αποδεχθεί την προσφορά, σημειώνοντας ότι «μπορείτε πάντα να αλλάξετε το όνομα αφού πάρετε τα χρήματα».

Τότε ο Ίλον Μασκ προσέθεσε ακόμα μία συνθήκη στην προσφορά του. «Ένας χρόνος το λιγότερο. Το εννοώ, δεν είμαι βλάκας», απάντησε.

Advertisement

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ ασχολείται επικριτικά με τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του Ιδρύματος Wikipedia, ενώ και ο Γουέιλς από την πλευρά του, έχει ασκήσει δριμεία κριτική στον CEO της Tesla, με πιο πρόσφατη περίπτωση την εμπλοκή του στις τουρκικές εκλογές του περασμένου Μάϊου.

ΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Tesla ανανεώνει και το Model Y
Απίστευτο το πως η GM υποτίμησε την Tesla (+video)
Ακόμα και η Tesla πληρώνει το πρώην Twitter, νυν X

Advertisement