ΝΕΑ

Το Skoda Rapid ξαναγεννιέται στην Ρωσία

Ελλάδα 17:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Skoda Rapid ξαναγεννιέται στην Ρωσία

ΝΕΑ

Το Skoda Rapid ξαναγεννιέται στην Ρωσία

ΝΕΑ

Μπορεί να αντικαταστάθηκε από το πιο σύγχρονο και μοντέρνο Scala (στις αγορές της δύσης) όμως το Skoda Rapid ξεκινά μία νέα καριέρα στην Ρωσία.

Advertisement
Advertisement

 

Η αλήθεια είναι πως το Skoda Rapid, συνεχίζει να πωλείται σε ορισμένες αγορές, όπως η Ρωσία (χωρίς αλλαγή από το 2014). Εκεί θα παρουσιαστεί ένα νέο μοντέλο το 2020. Προς το παρόν η Skoda, δεν έχει αποκαλύψει εάν θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο ή μία ανανέωση του ήδη υπάρχοντος αλλά το χαρακτήρισε ως: «το νέο Rapid». Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα έχει μοντέρνα εμφάνιση, ισορροπημένες αναλογίες και μοναδικού σχήματος φωτιστικά σώματα. Επιπλέον έχει το ίδιο σχήμα οροφής με το Scala και τις ίδιες γραμμές στο σημείο όπου ο προφυλακτήρας συνδέεται με το μπροστινό φτερό (όπως το παλαιότερο Rapid).

Advertisement
Advertisement

Αυτό μας κάνει να υποστηρίζουμε πως πρόκειται για ένα facelift με έμπνευση και στοιχεία του Scala, με σκοπό να την διατηρήσει ζωντανή την αγορά της Ρωσίας για τουλάχιστον μερικά ακόμα χρόνια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το μυστήριο θα… λυθεί μέσα σε λίγους μήνες, καθώς το ανανεωμένο Rapid θα κάνει πρεμιέρα στη Ρωσία στο τέλος του έτους.

Το Rapid είναι χτισμένο στην παλιά πλατφόρμα A05 + του VW Group, ενώ ο διάδοχός του, το Scala, είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που βασίζεται στην αρχιτεκτονική MQB A0. Είναι σχεδόν τόσο μεγάλο όσο το Golf Mk7, το οποίο πρόκειται να αντικατασταθεί από το Mk8.

Advertisement