Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το συλλεκτικό Audi Q8 e-tron edition Dakar ίσως έρθει Ελλάδα

Ελλάδα 16:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το συλλεκτικό Audi Q8 e-tron edition Dakar ίσως έρθει Ελλάδα

ΝΕΑ

Το συλλεκτικό Audi Q8 e-tron edition Dakar ίσως έρθει Ελλάδα

ΝΕΑ

Η κορυφαία έκδοση του πολυτελούς SUV της γερμανικής φίρμας θα παραχθεί σε μόλις 99 μονάδες και μία ίσως τη δούμε και στην Ελλάδα…

Advertisement
Advertisement

Ολοένα και περισσότερες εταιρείες δημιουργούν ξεχωριστές εκδόσεις για τα μοντέλα τους ενώ αρκετά από αυτά φτιάχνονται σε περιορισμένο αριθμό. Η Audi είχε κάνει γνωστό πριν από λίγο καιρό πως θα δημιουργήσει και θα διαθέσει στην αγορά μία ειδική έκδοση του Q8 e-tron που θα φέρει την κωδική ονομασία edition Dakar.

Η συγκεκριμένη είναι ηλεκτρική και όπως λέει και το όνομα έχει εμπνευστεί από το ράλι Ντακάρ, που θεωρείται ο πιο σκληρός αγώνας αντοχής του κόσμου. Η ειδική αυτή έκδοση θα ξεχωρίζει εμφανισιακά από τις «απλές» και θα παραχθεί σε μόλις 99 μονάδες.

Όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει πρόσκειται για μία σπάνια έκδοση που ελάχιστοι θα μπορέσουν να την αποκτήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto ήδη έχουν γίνει προσπάθειες από την εισαγωγική εταιρεία να έρθει στην Ελλάδα, κάτι που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά θα το μάθουμε το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Για προχωρημένες καταστάσεις…

Το Audi Q8 e-tron edition Dakar θα είναι πιο ψηλό από τις συμβατικές εκδόσεις, θα έχει ειδικά ελαστικά για προχωρημένες καταστάσεις και ιδίως εκτός δρόμου, ενώ αλλαγές θα υπάρχουν και στην αερανάρτηση. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες, θα διαθέτει σχάρα οροφής όπου ο οδηγός θα μπορεί να μεταφέρει ακόμα και… ελαστικά!

Το γερμανικό ηλεκτρικό όχημα που βασίζεται στο Q8 55 e-tron Quattro εφοδιάζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 106kWh και έχει αυτονομία κοντά στα 500 χιλιόμετρα. Αποδίδει 408 ίππους, έχει 664Nm ροπή και από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 200 χλμ./ώρα.

Advertisement

Η τιμή του δεν έχει γίνει γνωστή στην Ελλάδα (όπως γράψαμε παραπάνω δεν ξέρουμε ακόμα αν θα έρθει), ωστόσο υπολογίζεται να κοστίζει κοντά στα 130.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 3 πιο ακριβά μεταχειρισμένα που πωλούνται στην Ελλάδα
Το 2023 ήταν εξαιρετικό για την Peugeot στην Ελλάδα
Δείτε πώς η Mansory καταστρέφει τη Ferrari SF90 Stradale