Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To σύγχρονο Abarth 1000 θα κατασκευαστεί

Ελλάδα 19:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To σύγχρονο Abarth 1000 θα κατασκευαστεί

ΝΕΑ

To σύγχρονο Abarth 1000 θα κατασκευαστεί

ΝΕΑ

Η Abarth θα κατασκευάσει μόλις πέντε μονάδες του Abarth 1000 SP που βασίζεται στην Alfa Romeo 4C και αποτίνει φόρο τιμής στο πρωτότυπο του 1966.

Advertisement
Advertisement

Σε Ιταλικό περιοδικό αποκαλύφθηκε η είδηση πως η Abarth προτίθεται να κατασκευάσει 5 αντίτυπα της σύγχρονης εκδοχής του Abarth 1000 SP που παρουσιάστηκε στις 15 Μαΐου.

Χρησιμοποιώντας μια Alfa Romeo 4C ως βάση, η ιταλική μάρκα δημιούργησε τη νέα εκδοχή του Abarth 1000 SP (αρχικά τα οποία σημαίνουν Sports Prototype), ενός αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε το 1966 για αγωνιστική χρήση και κατέκτησε πολλές νίκες. Σε μια συνέντευξή του, ο Roberto Giolito, επικεφαλής της FCA Heritage και σχεδιαστής του Abarth 1000 SP, ανέφερε πως κάθε μονάδα θα κοστίζει κάτι παραπάνω από… 200.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν είναι ξεκάθαρο το αν θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με έγκριση τύπου για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους ή για μια κατασκευή που προορίζεται αποκλειστικά για χρήση πίστας. Όπως και να έχει, το γεγονός παραμένει πως το Abarth 1000 SP, εξελίσσονταν παράλληλα με την Alfa Romeo 4C από το 2009 και δεν πρόκειται για ένα «ίδιο» αυτοκίνητο με άλλη αισθητική.

Η Alfa Romeo ωστόσο έφτασε στο μοντέλο στη γραμμή παραγωγής το 2013, ενώ το project της Abarth έμεινε «στα χαρτιά» ως σχέδιο, μέχρι το 2021. Η ανακοίνωση από την Abarth πως έχει την πρόθεση να το βάλει στην παραγωγή έστω και για περιορισμένο αριθμό τον περασμένο Μάιο, συνοδευόταν από τις τεχνικές προδιαγραφές βάσει των οποίων ο κινητήρας θα ήταν ίδιος με εκείνος της 4C.

Advertisement

Μιλάμε για τον τετρακύλινδρο turbo κινητήρα των 1,75 λίτρων που αποδίδει 240 ίππους και η Abarth ισχυρίζεται πως θα εμφανίζει καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με το μοντέλο της Alfa Romeo, παρά το γεγονός πως το βάρος του είναι λίγο μεγαλύτερο, στα 1.074 κιλά- έναντι των 895 της 4C.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Abarth: Επιλέγοντας τα κορυφαία συστατικά
Abarth F595: Από τις πίστες στους Ελληνικούς δρόμους (+τιμές)
Ένα μοναδικό Abarth βασισμένο στην Alfa Romeo 4C

 

Advertisement