Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Shelby F-150 Super Snake των 778 PS

Ελλάδα 4:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Shelby F-150 Super Snake των 778 PS

ΝΕΑ

To Shelby F-150 Super Snake των 778 PS

ΝΕΑ

H Shelby μετατρέπει το pick-up μοντέλο F-150 σε πραγματικό θηρίο.

Advertisement
Advertisement

Ο θρυλικός βελτιωτής που φέρει το όνομα του Carroll Shelby, γνωστός στους περισσότερους χάρη στις «μυθικές» εκδόσεις της Ford Mustang, τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την αγαπημένη για τους Αμερικάνους κατηγορία των ημιφορτηγών ή pick-up.

Το πιο πρόσφατο δημιούργημά του φέρει το όνομα Super Snake και αποτελεί ουσιαστικά μία ακραία έκδοση του Ford F-150. Βασικό του χαρακτηριστικό αποτελεί ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων, ο οποίος έχει δεχθεί τις απαραίτητες βελτιώσεις για να αποδίδει τη θηριώδη ιπποδύναμη των 778 PS.

Advertisement
Advertisement

Η κατά πολλούς υπερβολική για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου ισχύς επετεύχθη χάρη στη τοποθέτηση νέας πολλαπλής εισαγωγής, φίλτρου υψηλής ροής, μεγαλύτερου κομπρέσορα καθώς και νέας τροδοφοσίας.

Ανάλογες της κατασκευής είναι οι επιδόσεις, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι η «κοντή» έκδοση Sport χρειάζεται για το 0-97 χλμ./ώρα μόλις 3,45 δευτερόλεπτα, ενώ για τα 160 χλμ./ώρα από στάση απαιτούνται 8,3 δευτερόλεπτα. Εκτός από την επιπλέον ιπποδύναμη, το θηριώδες pick-up φέρει βελτιωμένη ανάρτηση Ridetech, με ρυθμιζόμενα εμπρός-πίσω αμορτισέρ, σπορ εξάτμιση της Borla και αναβαθμισμένα φρένα με εξαπίστονες δαγκάνες.

Advertisement

Το F-150 Super Snake θα κυκλοφορήσει είτε σε δίθυρη, είτε σε τετράθυρη έκδοση, με την παραγωγή του να περιορίζεται συνολικά στα 300 μοντέλα. Για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές οι τιμές ξεκινούν από τις 98.690 και 113.680 δολάρια αντίστοιχα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία για μια χάλκινη Shelby Cobra
Η θρυλική Shelby Mustang GT500 CR ξαναγεννιέται
Στη Λαγκούνα Σέκα παρέα με μία Ford Mustang Shelby GT500 (video)