Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η θρυλική Shelby Mustang GT500 CR ξαναγεννιέται

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η θρυλική Shelby Mustang GT500 CR ξαναγεννιέται

ΝΕΑ

Η θρυλική Shelby Mustang GT500 CR ξαναγεννιέται

ΝΕΑ

Η Classic Recreations ξαναφέρνει στο προσκήνιο τη μοναδική Shelby Mustang GT500 CR, η οποία έχει δεχθεί τις ανάλογες περιποιήσεις.

Advertisement
Advertisement

Πολύ λίγα αυτοκίνητα κατορθώνουν να επισκιάσουν τον πρωταγωνιστή μίας ταινίας, με πιο χαρακτηριστικό τη Shelby Mustang GT500 του 1967 που οδηγούσε ο Nicholas Cage στην ταινία «Gone in 60 Seconds» και είχε το όνομα «Eleanor».

Το αμερικάνικο μοντέλο επιστρέφει και πάλι κοντά μας, αυτή τη φορά με τις ευλογίες της εταιρείας Classic Recreations, η οποία σε συνεργασία με την Shelby θα κατασκευάσει 25 κομμάτια που θα διατεθούν παγκοσμίως. Επίσης, κάθε ένα από αυτά θα φέρει μοναδικό αριθμό παραγωγής, ενώ θα είναι καταγεγραμμένο στο παγκόσμιο δίκτυο της Shelby.

Advertisement
Advertisement

Βασικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης Shelby Mustang GT500 είναι το κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από carbon αμάξωμα, που προήλθε μετά από συνεργασία της Classic Recreations με το SpeedKore Performance Group. Χάρη σε αυτό η Mustang GT500 «Carbon Edition» διαθέτει χαμηλότερο, σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα με συμβατικά αμαξώματα, βάρος που φτάνει τα 272 κιλά.

Advertisement

Επίσης, εφοδιάζεται με coilover ανάρτηση της Detroit Speed, carbon άξονα μετάδοσης, μπλοκέ διαφορικό και αναβαθμισμένα φρένα της Wildwood με εξαπίστονες δαγκάνες. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένα V8 μηχανικό σύνολο 5,0 λίτρων Ford Performance Gen 3 Coyote, που με τη βοήθεια μηχανικού υπερσυμπιεστή της Whipple αποδίδει 822 ίππους,  ενώ συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων της Tremec. Ανάλογες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, εκεί όπου κυριαρχούν οι επενδύσεις από Alcantara οι δερμάτινες ταπετσαρίες και τα συστήματα ήχου και ψυχαγωγίας των Kicker και Kenwood.

Η τιμή για τη Shelby Mustang GT500 CR ξεκινά από τις 298.000 δολάρια.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει σε πρόστιμα ΚΟΚ, ΚΤΕΟ, Σχολές οδηγών και εξετάσεις οδήγησης

Advertisement

Πρόστιμα-σοκ στα e-ποδήλατα με «μαϊμού» πιστοποιητικά!

Η νέα μόδα: Τροχαίες παραβάσεις από 80χρονους!