Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Σεπτέμβριο η μεγάλη γιορτή για τα 100 χρόνια Maserati

Ελλάδα 10:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Σεπτέμβριο η μεγάλη γιορτή για τα 100 χρόνια Maserati

ΝΕΑ

Το Σεπτέμβριο η μεγάλη γιορτή για τα 100 χρόνια Maserati

ΝΕΑ

Ο εορτασμός των 100 χρόνων Maserati θα κορυφωθεί με μία τριήμερη συνάντηση ιδιοκτητών Maserati από όλο τον κόσμο. Αν έχετε την τύχη να οδηγείτε μία Maserati σημειώστε τις ημερομηνίες 18 έως 20 Σεπτεμβρίου. Αν πάλι είστε απλώς θαυμαστής της μάρκας και τύχει να βρεθείτε στη βόρεια Ιταλία εκείνες τις ημέρες, αξίζει να ακολουθήσετε το μεγαλύτερο καραβάνι από Maserati στην ιστορία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΕΜΠΕΡΙΔΗ (twitter.com/theworldoffroad)

Όλα θα ξεκινήσουν από την Μπολόνια – και όχι τη Μόντενα – στις 17/9, όταν οι ιδιοκτήτες Maserati θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν τα αυτοκίνητά τους μπροστά από το άγαλμα του Ποσειδώνα, στην κεντρική πλατεία Ματζόρε. Να θυμίσουμε ότι το άγαλμα αυτό ενέπνευσε τους αδερφούς Maserati να κοσμήσουν τα αυτοκίνητά τους με την τρίαινα. Την ίδια ημέρα, οι συλλέκτες θα επισκεφτούν το πρώτο συνεργείο των Maserati στην οδό ντε Πέπολι 1.

Το αληθινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει βέβαια την επόμενη ημέρα από τη Μόντενα. Τα αυτοκίνητα θα μαζευτούν στο μουσείο της οικίας Ferrari και οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ιστορικό εργοστάσιο, όπου σήμερα συναρμολογούνται οι GranTurismo και η μικρή carbon Alfa 4C.[nggallery id=3226]

Advertisement
Advertisement

Την επόμενη ημέρα (19/9) το καραβάνι θα ξεκινήσει για το Τορίνο αλλά θα περάσει από την Κρεμόνα – απ’ όπου καταγόταν και ο περίφημος κατασκευαστής βιολιών Stradivari – για να επισκεφτεί την πίστα San Martino del Lago. Εκεί οι συμμετέχοντες με μονοθέσιες, αγωνιστικές Maserati θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους στην πίστα και βέβαια να τιμήσουν το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας που πέτυχε στην περιοχή ο Baconin Borzacchini το Σεπτέμβριο του 1929 με τη 16κύλινδρη Maserati V4, διανύοντας την απόσταση των 10 χιλιομέτρων με την απίστευτη τότε μέση ταχύτητα των 246 χλμ./ώρα!

Την ίδια ημέρα τα αυτοκίνητα θα φτάσουν στο Τορίνο και θα παραταχθούν στην πλατεία Καστέλο ενώ οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν την ευκαιρία να δειπνήσουν στο παλάτι Λα Βενάρια Ρεάλε.

Το πρόγραμμα της συνάντησης θα συνεχιστεί το Σάββατο 20/9 με επισκέψεις στο εργοστάσιο Giovanni Agnelli του Γκρουλιάσκο – εκεί όπου κατασκευάζονται οι Quattroporte και Ghibli – και στη συνέχεια θα διοργανωθεί αγώνας regularity με προορισμό τη βασιλική της Σουπέργκα. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με καλλιστεία των αυτοκινήτων (Concours d’Elegance) στην πλατεία Σαν Κάρλο.[nggallery id=3227]

Advertisement

Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν υπάρχουν τρία ξεχωριστά πακέτα: Alfieri, Fan και V4 Experience.  Το πακέτο Alfieri – που απευθύνεται σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε όλο το τριήμερο – κοστίζει 3.900 ευρώ για 2 άτομα (2.200 για ένα άτομο μόνο) και περιλαμβάνει διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, φαγητό και βέβαια συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρις τις 22 Ιουνίου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.  

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Το NewsAuto θα είναι κατ’ αποκλειστικότητα εκεί!

Advertisement