Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Honda HR-X Delsol: Μια άλλη προσέγγιση της ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda HR-X Delsol: Μια άλλη προσέγγιση της ηλεκτροκίνησης

Mobility

Honda HR-X Delsol: Μια άλλη προσέγγιση της ηλεκτροκίνησης

Mobility

Ο σχεδιαστής αυτής της ασυνήθιστης πρότασης με τα σήματα της Honda κατάφερε να αλλάξει δραστικά το σχήμα του οχήματος, «πατώντας» ουσιαστικά πάνω στην ιδιαιτερότητα της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η ηλεκτροδότηση αναμένεται να γίνει όλο και πιο κοινή σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία, το σχήμα και ο σχεδιασμός θα αρχίσουν να αλλάζουν.

Απόδειξη αυτού, είναι και το νέο Ioniq 5 που εν πρώτοις μοιάζει με ένα compact hatchback αλλά στην πραγματικότητα έχει μεγάλο μεταξόνιο και πλασάρεται ως ένα ευρύχωρο μοντέλο για μεγάλες αποστάσεις. Το κοινό χαρακτηριστικό με τη συγκεκριμένη πρόταση είναι το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης και ο σχεδιαστής αυτής της ασυνήθιστης –είναι η αλήθεια- απόδοσης που το «χρεώνει» στη Honda χωρίς να έχει την έγκριση της εταιρείας, κατάφερε να αλλάξει δραστικά το σχήμα του οχήματος. Με την ονομασία HR-X Delsol, η συγκεκριμένη πρόταση αναφέρεται σε ένα μικρό coupe που δεν μοιάζει με κανένα άλλο σύγχρονο Honda– αλλά και γενικότερα, με κανένα άλλο μοντέλο παραγωγής οποιουδήποτε κατασκευαστή.

Advertisement
Advertisement

Το μπροστινό μέρος αποτελείται από ένα κοντό καπό με σχεδόν μηδενικού μήκους πρόβολο. Η μάσκα παραπέμπει αισθητικά στο νεότευκτο ηλεκτρικό μικρό Honda e, καθώς ο σχεδιαστής Alexis Poncelet, έχει υιοθετήσει μια πραγματικά ιδιαίτερη προσέγγιση για το υπόλοιπο σχέδιο του οχήματος. Οι τροχοί είναι αρκετά παράξενοι με ελαστικά παντός εδάφους που εξέχουν από το αμάξωμα, προβάλλοντας ένα αισθητικό προφίλ που μπορεί να μην είναι λειτουργικό για τον «πραγματικό κόσμο» αλλά σίγουρα κάνει την εμφάνιση ιδιαίτερη.  Το μοναδικό σχήμα του οχήματος συνεχίζεται και στο πίσω μέρος, όπου υπάρχει ένα μικρό ανοιχτό μέρος, σαν κοντή καρότσα pick up για φόρτωση. Ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
VW Golf GTI- Honda Civic Type R
Honda Sensing Elite: Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της επόμενης γενιάς
Honda: Μοτοσικλέτα και drone, 2 σε 1