Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το R RYZR είναι μία αυτοκινητο-μοτοσικλέτα που τη… φοράς

Ελλάδα 6:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το R RYZR είναι μία αυτοκινητο-μοτοσικλέτα που τη… φοράς

ΝΕΑ

Το R RYZR είναι μία αυτοκινητο-μοτοσικλέτα που τη… φοράς

ΝΕΑ

Αναζητώντας τα οχήματα του αύριο κάποιοι σχεδιαστές φθάνουν σε πολύ ακραίες ιδέες, οι οποίες όμως δεν παύουν να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Έστω και εγκυκλοπαιδικό.

Advertisement
Advertisement

Το όχημα που βλέπουμε στις φωτογραφίες δεν έχει ξεπηδήσει από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, όπου κάλλιστα θα ανήκε. Αλλά πρόκειται για μία πολύ σοβαρή πρόταση για το πως θα μπορούσαν να είναι οι μετακινήσεις μας στο μέλλον, μέσα από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα.

Το RYZR Concept είναι μία πρόταση της εταιρίας SAIC και του σχεδιαστικού της τμήματος, και σηματοδοτεί εκτός των άλλων και τα τρία χρόνια λειτουργίας του στούντιο το οποίο έχει ήδη δώσει κάποια δείγματα της πολύ προχωρημένης αντίληψής του για την κινητικότητα.

Advertisement
Advertisement

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα πολύ εντυπωσιακό και αρκετά ενδιαφέρον μίγμα αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, ή όπως λέει η εταιρία, “ένα αυτοκίνητο που μπορείς να το φορέσεις”.

Κάτι που ανταποκρίνεται αρκετά και στην πραγματικότητα, καθώς για να εκκινήσεις αυτό το όχημα δεν χρειάζεσαι κλειδί, αλλά πρέπει να φορέσεις το ειδικό τζάκετ με το οποίο ο οδηγός συνδέεται με το όχημα.

Advertisement

Στόχος της εταιρίας, έστω και με αυτόν τον ακραίο τρόπο και την σχεδιαστική υπερβολή, είναι να αναζητήσει τρόπους για τη νέα αστική μικροκινητικότητα, ιδίως υπό το πρίσμα των αλλαγών που έχει φέρει στην καθημερινότητά μας η πανδημία.

Advertisement

Συνδυάζει την ευελιξία μίας μοτοσικλέτας με την σταθερότητα ενός τετράτροχου, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι τροχοί οι οποίοι μπορούν να γείρουν αυξάνοντας στον μέγιστο βαθμό την ευελιξία του οχήματος.

Όπως και στις μοτοσικλέτες ο οδηγός είναι εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης και χρειάζεται και ειδική πρόβλεψη για την ασφάλειά του, δηλαδή να φοράει αντίστοιχη στολή μοτοσικλετιστή και κράνος.

Advertisement

Το RYZR είναι μία από τις πολύ extreme προτάσεις που βγάζουν διάφορα σχεδιαστικά στούντιο ανά τον κόσμο, αναζητώντας την εικόνα του αύριο και έναν καλό επενδυτή να χρηματοδοτήσει την ιδέα τους.

Δεν ξέρουμε αν θα προχωρήσει και πέρα από αυτές τις εικόνες που βλέπουμε εδώ, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποιες από αυτές τις “τραβηγμένες” ιδέες θα είναι καθημερινότητα στους δρόμους των μεγάλων πόλεων σε χρόνους όχι πολύ μακρινούς από τους σημερινούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQG Concept: Η G-Class του μέλλοντος (+video)
BMW Motorrad παρουσιάζει ηλεκτρικό Concept CE 02
Matador Concept: Το μέλλον της Lamborghini είναι εδώ!