Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Matador Concept: Το μέλλον της Lamborghini είναι εδώ!

Ελλάδα 13:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Matador Concept: Το μέλλον της Lamborghini είναι εδώ!

ΝΕΑ

Matador Concept: Το μέλλον της Lamborghini είναι εδώ!

ΝΕΑ

Από την Countach και μετά, όλα τα supercars της Lamborghini είχαν έναν πολύ επιθετικό σχεδιασμό που τα καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμα.

Advertisement
Advertisement

Ο Frederik Steve Kristensen, Δανός σχεδιαστής και μηχανικός υπερκατασκευών Zenvo, σχεδίασε ένα αυτοκίνητο που αφορά στο μέλλον της Lamborghini εμπνευσμένο όμως από το παρελθόν της.

Το ονομάζει Matador καθώς, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, το σχέδιο υποτίθεται ότι «εξημερώνει» τους προηγούμενους «ταύρους» της Lamborghini. Περιστρέφεται έντονα γύρω από αυτά που πιστεύει ότι είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της φίρμας και την κάνουν αυτό που είναι σήμερα. Επίσης επισημαίνει μάλιστα κάποια συγκεκριμένα, όπως είναι για παράδειγμα οι γραμμές στους ώμους ορισμένων αναλογιών, οι μεγάλες πλευρικές εισαγωγές αέρα, τα τόξα των τροχών αλλά και η συνολική σιλουέτα του αυτοκινήτου που παίζει σπουδαίο ρόλο στη σχεδίαση του Kristensen.

Ενώ τα γραφικά στοιχεία του αυτοκινήτου ήταν σίγουρα σημαντικά για αυτόν, έδωσε επίσης μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική, σημειώνοντας μερικές από τις προσπάθειες της Lamborghini, καθώς και ορισμένα αυτοκίνητα με μοναδικές αεροδυναμικές αρχές που δεν ανήκουν στην ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Αναφέρθηκε σε συστήματα όπως το ALA της Lamborghini και το “flow-through design”, αλλά επίσης αναγνώρισε και άλλους πρωτοπόρους στον ενσωματωμένο aero σχεδιασμό, όπως είναι οι Aston Martin Valkyrie και Lotus Evija.

Advertisement
Advertisement

Η διαδικασία σχεδιασμού περιλάμβανε μια σειρά από σκιτσάκια προτού τελικά βρει ένα σχέδιο που να του αρέσει. Μόλις το έκανε, το οπτικοποίησε στο Photoshop, το 3D το μοντελοποίησε και το έφερε στη ζωή σε μια σειρά από αποδόσεις.

Ωστόσο, ενώ το Matador είναι απλώς μια απόδοση, αυτό δεν εμπόδισε τον Kristensen να προσθέσει “λειτουργία” στο σχεδιασμό του. Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από ένα twin-turbo 3.0 λίτρων V12 που συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement

Ο βενζινοκινητήρας κινεί τους πίσω τροχούς ενώ οι ηλεκτρικοί κινητήρες τροφοδοτούν τους εμπρός και ολόκληρο το σύστημα λέγεται ότι αποδίδει 1.419 ίππους. Εκτός από την πολύ σημαντική αισθητική, το Matador διαθέτει ενσωματωμένα αεροδυναμικά στοιχεία σε ολόκληρο το αμάξωμα, καθώς και ενεργά εμπρός και πίσω φτερά, τα τελευταία είναι διπλά και λειτουργούν και ως αερόφρενα.

Διαβάστε επίσης:
Ηλεκτρική Lamborghini από το μέλλον
Lamborghini Huracan EVO: Η χαρά της οδήγησης (video)
Στην Ελλάδα η Lamborghini των 3 εκατομμυρίων ευρώ

Advertisement