Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Q50 και με 2λιτρο turbo της Mercedes

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Q50 και με 2λιτρο turbo της Mercedes

ΝΕΑ

Το Q50 και με 2λιτρο turbo της Mercedes

ΝΕΑ

Από τη στιγμή που το αφεντικό της Daimler, Ντίτερ Τσέτσε, δεν ανησυχεί μήπως το νέο sedan της Infiniti στερήσει πωλήσεις από τη Mercedes, η γερμανική μάρκα συνεχίζει να δανείζει κινητήρες. Μετά λοιπόν τον 2.2 diesel με 170 PS και 40,7 kgm ροπής, το πολυτελές sedan της Infiniti θα εξοπλίζεται και με 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το σύνολο των 1.991 cc – εφοδιάζει μοντέλα της Mercedes όπως η A-Class και η CLA – το οποίο έχει δεχτεί επεμβάσεις από τους μηχανικούς της Infiniti. Με βάση τους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα, o 2λιτρος turbo άμεσου ψεκασμού εμφανίζει ελαφρά υψηλότερη ισχύ (214 PS έναντι 211 στα αυτοκίνητα από τη Στουργάρδη), χαμηλότερη όμως ροπή (32,6 kgm έναντι 35,7 στις Mercedes).

Το Q50 με τον συγκεκριμένο κινητήρα θα διατίθεται αρχικά στην Κίνα από την προσεχή άνοιξη, ενώ θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αγορές (στην Ευρώπη το περιμένουμε προς τα τέλη του 2014). Πέρα από το 2.2 diesel, το ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο κυκλοφορεί και ως υβριδικό, με κινητήρα βενζίνης 3.5 και ηλεκτρικό μοτέρ, συνδυασμός που προσφέρει μέγιστη ισχύ 364 PS.

Advertisement
Advertisement