Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρόβλημα των ημιαγωγών θα συνεχιστεί

Ελλάδα 13:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρόβλημα των ημιαγωγών θα συνεχιστεί

ΝΕΑ

Το πρόβλημα των ημιαγωγών θα συνεχιστεί

ΝΕΑ

Η πρώτη φορά που ο κόσμος άρχισε να μιλά για την έλλειψη των ημιαγωγών ήταν το 2020 και όλοι έσπευσαν ως ειδικοί να αναφέρουν ότι η ιστορία αυτή θα έχει ένα σχετικά γρήγορο τέλος.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, αρκετοί αναλυτές έκαναν λόγο ότι η έλλειψη των chips θα σταματήσει το 2021, ωστόσο η Nissan πήρε πρόσφατα θέση ανακοινώνοντας ότι το σημαντικό αυτό προβλήματα δεν θα επιλυθεί ούτε φέτος. Αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία που έδειξαν ότι όχι μόνο δεν βρέθηκε λύση το 2021, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα.

Η αγορά του αυτοκινήτου “χτυπήθηκε” πολύ σκληρά και αναγκαστικά πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είχαν άλλη λύση από το να σταματήσουν προσωρινά την παραγωγή σε ορισμένα εργοστάσια μέχρι να επιστρέψει η κανονικότητα.

Ακόμα μια φορά, ειδικοί αναλυτές που παρακολουθούσαν στενά τα γεγονότα περί ημιαγωγών προέβλεψαν ότι το πρόβλημα θα τελειώσει το 2022. Καθώς διανύουμε το 2022, όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί το πρόβλημα αυτό τουλάχιστον μέχρι το 2023 με τη Nissan να εντάσσεται στις εταιρείες που θα έχουν μια δύσκολη κατασκευαστική χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Ο COO (Chief Operating Officer)της Nissan, Ashwan Gupta, εξήγησε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι ενω το 2022 μπορεί να έχουμε μια ελαφριά ανάκαμψη, είναι όμως δύσκολο να λυθεί 100% ο “εφιάλτης” μας.

Σημείωσε ακόμα ότι η ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό, αλλά από την άλλη η βιομηχανία πρέπει να βρει έναν τρόπο να ενισχύσει την παραγωγή και να μειώσει τους μεγάλους χρόνους αναμονής που έχουν προκύψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Nissan πήγε σε άλλο επίπεδο το… Ζ της (video)
Nissan: Το πρόβλημα με τα chips είναι ακόμα στην αρχή του
Ακριβότερα τα chips, ακριβότερα και τα αυτοκίνητα

Advertisement