Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Zem δεσμεύει αντί να εκπέμπει CO2

Ελλάδα 3:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρωτότυπο Zem δεσμεύει αντί να εκπέμπει CO2

ΝΕΑ

Το πρωτότυπο Zem δεσμεύει αντί να εκπέμπει CO2

ΝΕΑ

Φοιτητές του Πολυτεχνείου του Αϊντχόφεν (Ολλανδία) δημιούργησαν ένα πρωτότυπο το οποίο έχει μια ενδιαφέρουσα ιδιότητα.

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο όχημα εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε από φοιτητές του Πολυτεχνείου στο Αϊντχόφεν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος με την ονομασία «TU/ecomotive» που εφαρμόζει το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Το Zem, όπως έχουν ονομάσει το πειραματικό όχημά τους οι φοιτητές (από τα αρχικά των λέξεων zero emission), δεν είναι ένα τυπικής φιλοσοφίας ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο αλλά μια κινητή πλατφόρμα στην οποία εφαρμόζονται ιδέες οι οποίες ενδεχομένως να εφαρμοστούν σε ευρεία κλίμακα από τον κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Μία από αυτές αφορά στην τοποθέτηση φίλτρων στο αμάξωμα τα οποία έχουν χημικού τύπου επίστρωση που έχουν εφεύρει οι φοιτητές χάρη στην οποία δεσμεύεται CO2,το οποίο υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα πειράματα που πραγματοποίησαν οι νεαροί μελλοντικοί επιστήμονες, τα φίλτρα μπορούν να απορροφήσουν ως και δύο κιλά διοξειδίου του άνθρακα κάθε περίπου 32.000 διανυθέντα χιλιόμετρα, πριν χρειαστεί να αντικατασταθούν.

Advertisement

Στην πράξη, δεν θα απείχε από την πραγματικότητα εάν γράφαμε ότι όταν κινείται το Zem αφήνει τον αέρα λίγο πιο καθαρό από όσο είναι αυτός στην περιοχή από την οποία διέρχεται. Μάλιστα, οι φοιτητές φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα ενδιαφέρον αμάξωμα που ταιριάζει σε ένα σπορ όχημα το οποίο σε προκαλεί να το οδηγήσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ολλανδία μειώνουν το ανώτατο όριο ταχύτητας στα 100 km/h
Ένα επικό road trip στην Ολλανδία με μονοθέσια F1 (video)
Ολλανδία VS Ελλάδας: Ποιοι έφτιαξαν το μεγαλύτερο δίκυκλο;