Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί Citroen e-C4 σε τιμή… σοκ! (+video)

Ελλάδα 3:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί Citroen e-C4 σε τιμή… σοκ! (+video)

ΝΕΑ

Το πρώτο ηλεκτρικό ταξί Citroen e-C4 σε τιμή… σοκ! (+video)

ΝΕΑ

Μία νέα πρόταση για του επαγγελματίες οδηγούς ταξί. Το Newsauto εντόπισε το πρώτο στην Ελλάδα ταξί Citroen e-C4 και σας το δείχνει πριν ξεκινήσει να μεταφέρει πελάτες στην Αθήνα…

Advertisement
Advertisement

Οι προτάσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων γίνονται όλο και περισσότερες. Δεκάδες είναι τα μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά ενώ χιλιάδες και αυτά που κυκλοφορούν στους δρόμους. Το αγοραστικό κοινό έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως αυτό είναι το μέλλον αλλά και το παρόν και να τα βλέπει με άλλο μάτι.

Μέχρι πρότινος οι υποδομές και οι χώροι φόρτισης ήταν περιορισμένοι. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως σήμερα με ένα ηλεκτρικό μπορείς να καλύψεις την απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Επιπλέον όσο περνά ο καιρός οι υποδομές γίνονται ακόμα καλύτερες και οι χώροι φόρτισης πληθαίνουν. Με αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και αποβάλλον το… άγχος.

Μαζί με τα επιβατικά που κυκλοφορούν υπάρχουν και αρκετές προτάσεις επαγγελματικών που κινούνται μόνο με ρεύμα. Από τα κλασικά βαν μέχρι και τα ταξί. Πριν από λίγους μήνες είδαμε το Nissan Leaf να κυκλοφορεί στην Αθήνα ως ταξί. Πλέον ήρθε η ώρα να κάνει την εμφάνισή του ένα ακόμα κίτρινο ηλεκτρικό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Αυτονομία 350 χιλιομέτρων

Ο λόγος για το Citroen e-C4, ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα. Το γαλλικό μοντέλο με μπαταρίες 50kWh προσφέρει αυτονομία της τάξης των 350 χιλιομέτρων, αριθμός που ικανοποιεί τις καθημερινές ανάγκες του επαγγελματία.

Οπλίτης: Βρήκαμε το θωρακισμένο που φτιάχνεται στην Ελλάδα

Advertisement

Ήδη το πρώτο ηλεκτρικό ταξί e-C4 έκανε την εμφάνισή του στην Αθήνα.

Advertisement

To βρήκαμε και το βλέπετε πρώτοι

Το Newsauto το εντόπισε και το απαθανάτισε λίγο πριν ξεκινήσεις τις «κούρσες». Συγκεκριμένα το βρήκαμε στην αντιπροσωπεία της Citroen – Τσάπαλος στη λεωφόρο Συγγρού. Εκεί είναι που βρίσκεται το γαλλικό μοντέλο που είχαμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε. Όπως μπορείτε να δείτε και από το οπτικοακουστικό υλικό, το συγκεκριμένο e-C4 έχει αλλάξει χρώμα.

Επίσης προστέθηκε μαγνητικό «καπέλο» και ταξίμετρο. Εσωτερικά αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η άνεση των καθισμάτων, στοιχείο πολύ σημαντικό για τον οδηγό αλλά και τους επιβάτες. Η άνεση άλλωστε είναι κάτι που προσφέρουν τα μοντέλα της Citroen, οπότε είναι και ένα στοιχείο που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Advertisement

Τιμή που θα βάλει σκέψεις

Το ταξί Citroen e-C4 αποδίδει 136 ίππους. Καταναλώνει όπως και η επιβατική εκδοχή, σχεδόν 15kWh ανά 100 χιλιόμετρα, κάτι που μεταφράζεται σε λιγότερο από 2 ευρώ (εξαρτάται από τον πάροχο). Τιμολογιακά κοστίζει σχεδόν 35.000 ευρώ και δεν επιβαρύνεται με τέλος ταξινόμησης. Με την απόσυρση αλλά και τη νέα ΚΥΑ που θα ψηφιστεί υπολογίζεται πως θα κοστίζει κοντά στα 20.000 ευρώ…

Δείτε το video με το πρώτο ταξί Citroen e-C4 που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο… Μαξίμου “έφθασε” ο Δακτύλιος!
Τέλος οι καρέκλες και τα καφάσια για… σίγουρο πάρκινγκ – Βαριά πρόστιμα!
Ποια είναι η ποινή για χρήση κινητού από τον οδηγό;