Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Red Bull θα έχει επιδόσεις Formula 1

Ελλάδα 20:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Red Bull θα έχει επιδόσεις Formula 1

ΝΕΑ

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Red Bull θα έχει επιδόσεις Formula 1

ΝΕΑ

Ο αρχισχεδιαστής της RBR, Άντριαν Νιούι, έδωσε πληροφορίες για το πολυαναμενόμενo hypercar RB17.

Advertisement
Advertisement

Ο Άντριαν Νιούι θεωρείτε από πολλούς ένας από τους πιο επιτυχημένους μηχανικούς στη σύγχρονη εποχή της Formula 1 και όχι άδικα. Ο Βρετανός «μάγος» με τις τεχνικές του λύσεις έχει οδηγήσει τις ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκε σε πάνω από 200 νίκες στην F1 και σε 12 τίτλους κατασκευαστών με την Red Bull Honda να απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια τις ανεκτίμητες υπηρεσίες του.

Εκτός από το αγωνιστικό τμήμα της Formula 1, ο Νιούι έχει ξεκινήσει ένα ιδιαίτερο project στο τμήμα Red Bull Racing που δεν είναι άλλο από το πρώτο hypercar παραγωγής της εταιρείας. Μιλώντας στο podcast Bull Talking, ο 65χρονος μηχανικός έδωσε πληροφορίες για την RB17 η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη το 2026.

Advertisement
Advertisement

Το hypercar θα είναι εξοπλισμένο με έναν ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα ο οποίος θα αποδίδει κοντά στους 1.100 ίππους και θα ανεβάζει μέχρι και 15.000 σ.α.λ. Ο Νιούι ανάφερε χαρακτηριστικά ότι στόχος του είναι η RB17 να θυμίζει σε ήχο τα μονοθέσια της Formula 1 της δεκαετίας του 1990. Παράλληλα με τον πανίσχυρο κινητήρα, το αυτοκίνητο θα είναι εξοπλισμένο και με έναν ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων ο οποίος θα προσφέρει ομαλότητα στις χαμηλές σχέσεις και καλύτερη κατανομή της ροπής στις αλλαγές ταχυτήτων.

Το σημείο πάντως που θα ξεχωρίζει η RB17 θα είναι η αεροδυναμική, κάτι που η Red Bull Racing γνωρίζει πολύ καλά από την Formula 1. Ο Άντριαν Νιούι αποκάλυψε ότι το αυτοκίνητο θα έχει τρομακτική κάθετη δύναμη 1.700 κιλών στα 240 χλμ./ώρα. Γι’ αυτόν το λόγο η RBR θα συνεργαστεί με την Michelin για ειδικά ελαστικά ώστε να αντέχουν αυτές τις πιέσεις.

Advertisement

Το βάρος του αυτοκινήτου θα είναι κάτω από 900 κιλά και οι αναρτήσεις θα είναι ενεργητικές, κάτι που ο Νιούι γνωρίζει πολύ καλά αφού ήταν εκείνος που τις τοποθέτησε πρώτη φορά στην Williams Formula 1 το 1992. Για το πόσο γρήγορο θα είναι το αυτοκίνητο ο Νιούι απλά σχολίασε ότι με έναν επαγγελματία οδηγό θα είναι σε θέση να γράψει χρόνους επιπέδου Formula 1 στην πίστα! Όσο για την τιμή του, αυτή εκτιμάται κοντά στα 5,8 εκατομμύρια ευρώ!

Advertisement

Δείτε το βίντεο της Oracle Red Bull Racing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: FIA εναντίον του ζεύγους Βολφ!
Η βόμβα έσκασε: Ο Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025!
Η μαγική συσκευή της Red Bull που κάνει όλα τα ποδήλατα ηλεκτρικά!

Advertisement