Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο πολυτελές πλύσιμο αυτοκινήτου που έχετε δει (+video)

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πιο πολυτελές πλύσιμο αυτοκινήτου που έχετε δει (+video)

ΝΕΑ

Το πιο πολυτελές πλύσιμο αυτοκινήτου που έχετε δει (+video)

ΝΕΑ

Για κάποιους το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι μια βαρετή διαδικασία. Γι’ άλλους όμως… πραγματική ιεροτελεστία. Μια McLaren F1 απολαμβάνει την υπερπολυτελή περιποίηση της εταιρείας Topaz Detailing.

Advertisement
Advertisement

«Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά» λέει ο σοφός ελληνικός λαός. Πέρα, όμως, από την προσωπική υγιεινή, η συγκεκριμένη ρήση κουμπώνει γάντι και για το αγαπημένο μας αυτοκίνητο. Ένα βρώμικο αμάξωμα… προσθέτει χρόνια στο τετράτροχό μας, την ίδια ώρα που μια λαμπερή εξωτερική εμφάνιση θα κρύψει την προχωρημένη ηλικία του.

Εφόσον, λοιπόν, θέλουμε να προσδώσουμε στο αυτοκίνητό μας μια καλαίσθητη εμφάνιση και να αποφύγουμε τις επισκέψεις στα φανοποιεία, οφείλουμε να το πλένουμε συχνά και με τον σωστό τρόπο.

Μεταξύ άλλων, πρέπει να επιλέγουμε ένα μέρος με σκιά, να αποφεύγουμε τα σκληρά πανιά και να χρησιμοποιούμε σαμπουάν με ουδέτερο PH.

Advertisement
Advertisement

Πράγματι, το σωστό πλύσιμο απαιτεί χρόνο και ενδεχομένως λίγα χρήματα παραπάνω, δύο προϋποθέσεις που πολλές φορές λειτουργούν αποτρεπτικά. Γι’ αυτό υπάρχουν, όμως, τα πλυντήρια ή – ακόμα καλύτερα- κάποιοι επαγγελματίες που έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του πλυσίματος στο χέρι.

Μετρ του είδους είναι η βρετανική εταιρεία Topaz Detailing που παρέχει premium υπηρεσίες πλυσίματος και προστασίας χρώματος. Για τους ανθρώπους της εταιρείας το πλύσιμο είναι μια ιεροτελεστία, που περιλαμβάνει εφτά (7) ευλαβικά εκτελεσμένα βήματα. Πρωταγωνίστρια είναι μια McLaren F1.

Advertisement

Η διαδικασία ξεκινά με ένα καλό ξέβγαλμα για να μαλακώσουν οι βρωμιές ώστε ν’ απομακρύνονται πιο εύκολα. Σειρά παίρνει ο καθαρισμός των τροχών, ακολουθούμενος από ένα προσεκτικό «λούσιμο» με ισχυρό καθαριστικό.

Advertisement

Μετά το ξέπλυμα, επιστρατεύεται μια μαλακή βούρτσα που «χτενίζει» με χειρουργική ακρίβεια συγκεκριμένες επιφάνειες (π.χ. λογότυπα και αεραγωγούς). Συνέχεια δίνει ένας πολύ πυκνός αφρός (ο λεγόμενος χιονιού) ο οποίος διαλύει τη βρωμιά προτού παραδώσει τη σκυτάλη στο σαμπουάν. Τη διαδικασία ολοκληρώνει το στέγνωμα του αμαξώματος με ειδική πετσέτα.

Προτού παρακολουθήσετε τη διαδικασία, υπενθυμίζουμε πως η McLaren παράχθηκε μεταξύ 1993 και 1998, ούσα το πρώτο μη αγωνιστικό αυτοκίνητο της βρετανικής μάρκας.

Κινούταν από έναν ατμοσφαιρικό V12 6,1 lt της BMW των 627 PS και 650 Nm ροπής που της επέτρεπε ν’ αναπτύξει ταχύτητα 385 km/h. Το 0-100 km/h δεν απαιτούσε πάνω από 3,2 sec και το 0-200 km/h μόλις 9,4 sec.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα τα 4×4 με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ
Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο
10 από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στην Ελλάδα