Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο παράδοξο και ανούσιο κόνσεπτ ποδηλάτου (+video)

Ελλάδα 12:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο παράδοξο και ανούσιο κόνσεπτ ποδηλάτου (+video)

ΝΕΑ

Το πιο παράδοξο και ανούσιο κόνσεπτ ποδηλάτου (+video)

ΝΕΑ

Γνωστό για τις πολύ ιδιαίτερες και ξεχωριστές τροποποιήσεις και κατασκευές του, το κανάλι «The Q» δημιούργησε ένα ποδήλατο χωρίς… ρόδες.

Advertisement
Advertisement

Κανείς μας δεν είχε φανταστεί μέχρι πρότινος ένα ποδήλατο χωρίς ρόδες. Κι όμως, ένα κανάλι του YouTube το οποίο εξειδικεύεται σε παράδοξες κατασκευές σε ποδήλατα και πατίνια, κατασκεύασε ένα ποδήλατο όχι με ρόδες, αλλά με… ερπύστριες!

Είναι γνωστό πως τους αρέσει να πειράζουν, να δημιουργούν και να τροποποιούν, αλλά τώρα μάλλον το παράκαναν. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ το ξεκίνησαν έχοντας μονάχα ένα πλαίσιο και μερικά εξαρτήματα. Τους ήταν αρκετά όμως, για να φέρουν εις πέρας αυτό το αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Στο βίντεο, γίνεται για περίπου 5:30 λεπτά αναπαράσταση του πώς ακριβώς έφτασαν στη δημιουργία αυτής της κατασκευής βήμα-βήμα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, διότι χρειάστηκε τεχνογνωσία, ακρίβεια, υπομονή και δημιουργικότητα. Το αποτέλεσμα όμως, δύσκολα τους δικαιώνει.

Αντί για τις ρόδες λοιπόν, προτίμησαν να ενώσουν με ομοιόμορφο τρόπο αλυσίδες, τοποθετώντας τες σε ένα σύνολο από γόμα ελαστικού, το οποίο τις στηρίζει. Είναι ουσιαστικά τεχνητές ερπύστριες και αντικαθιστούν τις ρόδες του ποδηλάτου.

Η ολοκλήρωση του πολύπλοκου και χρονοβόρου έργου του «The Q» έρχεται στο 5:50 του βίντεο. Το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως απογοητευτικό και αποδεικνύεται πόσο ανούσιο ήταν αυτό το πείραμα.

Advertisement

Οι τεχνητές ερπύστριες είναι πολύ μικρές για να στηρίξουν το πάτημα του ποδηλάτου. Η τριβή με το έδαφος είναι επίσης πολύ μικρή και έτσι, η κίνηση γίνεται αυτομάτως ένα πρόβλημα από μόνη της. Το στρίψιμο είναι αδύνατο και το να πηγαίνεις απλά ευθεία είναι ίσως το μοναδικό που μπορείς να κάνεις.

Advertisement

Η ταχύτητα του τροποποιημένου… ποδηλάτου είναι περίπου όσο ένα γρήγορο περπάτημα ενός μέσου ανθρώπου. Η μεγάλη διαφορά είναι πως το περπάτημα ζορίζει και κουράζει τον άνθρωπο πολύ λιγότερο από το να κάνει πετάλι, συν του ότι στρίβει και ανεβαίνει σε οποιοδήποτε έδαφος, εν αντιθέσει με αυτό το πείραμα που ονομάστηκε ποδήλατο.

Το μόνο θετικό που παρατηρείται στο βίντεο, είναι ότι με ανάποδο πετάλι κάνει εύκολα όπισθεν. Κατά τα άλλα, είναι ένα ανούσιο, παράδοξο και χρήσιμο για το… τίποτα όχημα.

Προσθέστε σε όλα αυτά και πως κάνει φασαρία χειρότερη και από παλετοφόρο που το σέρνεις με ταχύτητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάνω ποδήλατο με ασφάλεια – Τι πρέπει να προσέχω
Ποδήλατο για πρίγκηπες
«Σπασίκλας» κατασκευάζει ποδήλατο με τρίγωνους τροχούς (+video)