Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο εντυπωσιακό τρέιλερ είναι της Mammoth Overland (+video)

Ελλάδα 18:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πιο εντυπωσιακό τρέιλερ είναι της Mammoth Overland (+video)

ΝΕΑ

Το πιο εντυπωσιακό τρέιλερ είναι της Mammoth Overland (+video)

ΝΕΑ

Το ELE είναι ένα εντυπωσιακά ανθεκτικό τρέιλερ για επιβίωση σε πραγματικά ακραίες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία που το κατασκευάζει, μιλάει με πολύ ενθουσιασμό για την αλεξίσφαιρη θωράκιση καθώς και για εκείνη που προσφέρει προστασία από… αρκούδες.

Το ELE είναι ένα τρέιλερ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Στην πραγματικότητα, το όνομά του προκύπτει από τα αρχικά «Extinction-Level Event» που σε ελεύθερη μετάφραση, αποδίδεται ως «προορισμένο για το τέλος του κόσμου». Μόνο και μόνο από αυτή τη λεπτομέρεια, καταλαβαίνει κανείς πως το ELE έχει σχεδιαστεί για να αντέχει στις χειρότερες αντιξοότητες που μπορεί να σκεφτεί κάποιος.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία πίσω από την κατασκευή του ELE, είναι η Mammoth Overland, μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ που υπερηφανεύεται για την κατασκευή των «πιο ανθεκτικών και ικανών» τρέιλερ στην αγορά. Το ELE βασίζεται στο εμβληματικό τρέιλερ Mammoth HV αλλά εμφανίζεται με σωρεία αναβαθμίσεων που το καθιστούν πιο σκληρό, πιο ικανό και πολλές φορές πιο ικανό να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.

Το ELE έρχεται υπερυψωμένο κατά 5 εκατοστά σε σχέση με το Mammoth HV και έχει δύο εφεδρικά ελαστικά στο πίσω μέρος. Η κατασκευή του έχει γίνει με φύλλα αλουμινίου διπλού τοιχώματος, αεροδιαστημικής ποιότητας και μόνωση αφρού υψηλής πυκνότητας που καθιστά το εξωτερικό περίβλημα τελείως αδιαπέραστο.

Advertisement

Τα παράθυρα είναι αλεξίσφαιρα με πάχος τζαμιού 2,5 εκατοστά, έχουν επίστρωση UV για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ οι πόρτες σφραγίζουν ανάλογα με εκείνες ενός υποβρυχίου. Ο αέρας και το νερό φιλτράρονται, ενώ και ένας θερμαντήρας προπανίου φροντίζει να διατηρείται ο εσωτερικός χώρος σε θερμοκρασία και υγρασία της προτίμησης του ιδιοκτήτη.

Advertisement

Τα πτυσσόμενα ηλιακά πάνελ, μια μεγάλη μπαταρία και η εφεδρική γεννήτρια προπανίου εγγυώνται εβδομάδες αυτονομίας, στην περίπτωση που ο κάτοχος δεν μπορεί να φορτίσει με τη χρήση καλωδίου. Αξίζει να ξέρει κάθε ενδιαφερόμενος, πως το ELE διαθέτει ένα σύστημα ψεκασμού περιμετρικά, για να κρατά τις αρκούδες μακριά. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα μεγάλο κρεβάτι με δίχτυα αποθήκευσης στους τοίχους.

Advertisement

Το ELE κοστολογείται από τη Mammoth Overland στα 61.500 ευρώ στη βασική του έκδοση, ενώ όποιος θέλει το δικό του να είναι αλεξίσφαιρο (Level 3), θα πρέπει να υπολογίσει επιπλέον 23.000 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το δουν από κοντά στο Overland Expo West που θα γίνει στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα, από τις 19 έως τις 21 Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί τo RAM Mammoth των 1.000 ίππων δεν ξεπερνά τα 90 χλμ./ώρα;
Τι αλλάζει σε τρέιλερ, μπαγκαζιέρες και ρυμουλκούμενα;
Το πολυτελές τροχόσπιτο της Airstream by Porsche