Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο ακραίο Fiat Multipla θα είναι στο Παρίσι (+video)

Ελλάδα 12:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πιο ακραίο Fiat Multipla θα είναι στο Παρίσι (+video)

ΝΕΑ

Το πιο ακραίο Fiat Multipla θα είναι στο Παρίσι (+video)

ΝΕΑ

Κάτω από αυτό το εντυπωσιακό αμάξωμα με τα φουσκώματα και τους αεραγωγούς, κρύβεται το πιο ακραίο Fiat Multipla που έχει κινητήρα V8 και 1.014 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Το πάλαι ποτέ 6θέσιο μοντέλο της Fiat, βρέθηκε στα κατάλληλα χέρια για να ζήσει μια δεύτερη νεότητα με πραγματικά ακραία εμφάνιση και αντίστοιχη απόδοση.

Το ιδιαίτερο ιταλικό ιταλικό μοντέλο επιλέχθηκε από τους Γάλλους Youtubers, Sylvain Levy και Pierre Chabrier, για να βγάλουν πάνω του τα απωθημένα τους. Το αυτοκίνητο που θα αποκαλυφθεί στο κοινό για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, είναι κατά δήλωση των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη του project, το πιο δυνατό και γρήγορο Multipla που έχει κατασκευαστεί ποτέ, καθώς είναι εφοδιασμένο με κινητήρα V8 και αποδίδει πάνω από 1.000 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα για το project ξεκίνησε το 2019, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και μια διαδικασία διαδικτυακής «συμμετοχής» του κόσμου που θα ήθελε να συμβάλλει οικονομικά στην κατασκευή. Μετά από τρία χρόνια δουλειάς, το πιο ιδιαίτερο Multipla που έχουμε δει ποτέ, είναι έτοιμο τελικά για να κατακτήσει τις πίστες αγώνων. Έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Vilebrequin που για κάποιο λόγο υποστηρίζει χορηγικά το εγχείρημα, το Multipla έχει δεχτεί κάθε είδους επέμβαση επάνω του.

Κατ’ αρχήν, έχει μετατραπεί από πεντάθυρο σε τρίθυρο και το αμάξωμά του έχει κοπεί στα φτερά και τους προφυλακτήρες για να δημιουργηθεί χώρος για το νέο bodykit. Το αποκορύφωμα είναι τα πρόσθετα που έχουν χρησιμοποιηθεί εμπρός και πίσω, τα οποία αυξάνουν κατά πολύ το έτσι και αλλιώς μεγάλο πλάτος του αυτοκινήτου. Αυτό το πραγματικά ακραίο bodykit δημιουργήθηκε από την W-Autosport και συνδυάζεται με ένα μοναδικό σετ ζαντών της Work, που εφοδιάζονται με εξαιρετικά φαρδιά ελαστικά της Michelin- που και αυτή είναι μεταξύ των μεγάλων χορηγών του project.

Advertisement

Το εσωτερικό είναι απογυμνωμένο, με δύο μόνο καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό, που ανάμεσά τους έχουν το μεγάλο τούνελ για τη μετάδοση. Προκειμένου να επιτευχθεί η απόδοση των 1.014 ίππων, ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι από Chevrolet Corvette Z06. Μετά τις απαραίτητες επεμβάσεις και σε αυτόν, η επιθυμητή απόδοση έχει επιτευχθεί, ενώ για να μπορεί να την εκμεταλλευτεί ο οδηγός, έχουν γίνει ανάλογα εκτενείς επεμβάσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση του αυτοκινήτου.

Advertisement

Θα μάθουμε περισσότερα για το πιο άγριο Multipla που υπάρχει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, που ανοίγει τις πύλες του για το κοινό στις 17 Οκτωβρίου. Μετά την επίσημη πρώτη του στην Έκθεση, περιμένουμε να το δούμε και σε δράση μέσα σε πίστες αγώνων αυτοκινήτου, μια και οι δύο ιθύνοντες του project, έχουν δώσει υποσχέσεις για πολλές… τρελές καταστάσεις με το αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Βελμάρ, Fiat 500 BEV 3+1 La Prima
Fiat 500e: Ανακηρύχθηκε «best small electric car»
Μειώνεται ο χρόνος αναμονής για τα καινούργια Tesla

Advertisement