Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μειώνεται ο χρόνος αναμονής για τα καινούργια Tesla

Ελλάδα 22:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μειώνεται ο χρόνος αναμονής για τα καινούργια Tesla

Mobility

Μειώνεται ο χρόνος αναμονής για τα καινούργια Tesla

Mobility

Μια νέα ανάλυση των χρόνων παράδοσης νέων αυτοκινήτων από τις εταιρείας, αποκαλύπτει πως η Tesla έχει καταφέρει να περιορίσει το πρόβλημα της τελευταίας περιόδου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πηγές από τις ΗΠΑ, το εκτιμώμενο υπόλοιπο παραγγελιών της Tesla στις 31 Αυγούστου ήταν περίπου 414.000 αυτοκίνητα.

Σε σχέση με την περίοδο Μαρτίου-Ιουλίου, όπου το ποσό των αυτοκινήτων που ήταν «σε αναμονή» για παραγωγή και προώθηση στους ιδιοκτήτες τους ήταν γύρω στις 500.000, η διαφορά καταδεικνύει πολύ καλή διαχείριση από την εταιρεία. Ωστόσο, είναι ακόμα πολύ μακριά από τα 250.000 που σημειώθηκε στα τέλη του 2021, όταν και οι μέσοι χρόνοι αναμονής ήταν παρόμοιοι.

Advertisement
Advertisement

Η καλύτερη αυτή διαχείριση του χρόνου, φαίνεται να σχετίζεται με τα εργοστάσια παραγωγής Giga Shanghai και Fremont, τα οποία πλέον παράγουν περισσότερα αυτοκίνητα από ποτέ. Η Tesla θα ήθελε να μειώσει τους χρόνους αναμονής σε 4 με 8 εβδομάδες για να δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή εμπειρία αγοράς στους πελάτες της. Με την πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου για τη λειτουργία του Giga Shanghai μετά τις πρόσφατες αναβαθμίσεις, ο χρόνος παράδοσης θα κυμαίνεται από μία έως δέκα εβδομάδες– το μέγιστο.

Από τη γκάμα των μοντέλων της Tesla, το Model X Long Range είναι αυτό που επιβάλλει τον περισσότερο χρόνο αναμονής στους πελάτες, καθώς αυτοί θα πρέπει να περιμένουν για την παραγωγή του περίπου 365 ημέρες. Για το Tesla Model 3 Long Range που παράγεται στο στο Fremont, οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αυτό οδήγησε την εταιρεία να το αφαιρέσει από τη σελίδα των παραγγελιών στο site. Η αναμονή για το Model 3 είναι πλέον 202 μέρες, ενώ κάπως καλύτερη είναι η εικόνα για το Model Y, που για να εξυπηρετηθεί μια νέα παραγγελία, θα πρέπει να περιμένει ο ενδιαφερόμενος 167 ημέρες.

Advertisement

Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί όταν θα «μπουν» στην παραγωγή τα νέα μοντέλα που αναμένονται από την Tesla (Semi και Cybertruck) αλλά προς το παρόν, η αμερικανική εταιρεία έχει καταφέρει και παρουσιάζει μια «συμπίεση» του χρόνου που μεσολαβεί από τη στιγμή της παραγγελίας ενός μοντέλου της, έως τη στιγμή της παράδοσής του στον ιδιοκτήτη του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι ετοιμάζει η Tesla στο Τέξας;
Πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός Tesla;
Η Karenta επίσημο συνεργείο επισκευής Tesla

 

Advertisement