Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To Pininfarina Battista ολοκλήρωσε τις δοκιμές ταχύτητας (VIDEO)

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Pininfarina Battista ολοκλήρωσε τις δοκιμές ταχύτητας (VIDEO)

Mobility

To Pininfarina Battista ολοκλήρωσε τις δοκιμές ταχύτητας (VIDEO)

Mobility

Το Battista, το νέο ηλεκτρικό hypercar της Pininfarina, ολοκλήρωσε τις δοκιμές υψηλής ταχύτητας και δυναμικής συμπεριφοράς στην πίστα Nardo και πλέον οι τεχνικοί της εταιρείας αρχίζουν τις τελικές ρυθμίσεις.

Advertisement
Advertisement

Το Pininfarina Battista, το ηλεκτρικό hypercar της εταιρείας, έκανε το ντεμπούτο του στις αρχές του 2019 με στόχο να φτάσει στους πελάτες το 2020.

Φέτος όμως δεν ήταν μια συνηθισμένη χρονιά σε όλα τα επίπεδα και το πρόγραμμα πήγε λίγο πίσω. Ωστόσο, οι οπαδοί του νέου EV της Pininfarina αλλά και όσοι το περιμένουν για τους δικούς τους λόγους, δεν πρέπει να ανησυχούν. Η εξέλιξη όπως φαίνεται προχωρά, με την εταιρεία να ολοκληρώνει το πρόγραμμα δοκιμών υψηλής ταχύτητας στο Nardo Technical Center της Ιταλίας. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου γύρου ελέγχων και ρυθμίσεων, που οδηγούν στην ολοκλήρωση της εξέλιξης και φέρνει πιο κοντά στην τελική μορφή το μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η Pininfarina θα θέσει το Battista σε δοκιμές τόσο σε δημόσιους δρόμους όσο και στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις της, καθώς θα επεμβαίνει σε λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν ,ε ρυθμίσεις του πλαισίου και της ανάρτησης του αυτοκινήτου. Σε αυτόν τον κύκλο δοκιμών που μόλις ολοκληρώθηκε, έγινε έλεγχος των φρένων της Brembo, του ιδιαίτερου συστήματος μετάδοσης της ροπής στους τροχούς του αυτοκινήτου και της αεροδυναμικής του αμαξώματος σε πολύ υψηλές ταχύτητες. Στις τελικές ρυθμίσεις που θα κάνει η εταιρεία, περιλαμβάνονται αυτές που αφορούν στο λογισμικό λειτουργίας για τα πέντε προγράμματα οδήγησης του αυτοκινήτου: Calma, Pura, Energica, Furiosa και Carattere.

Το Battista διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες (ένας σε κάθε τροχό) που παράγουν συνολικά 1.874 ίππους και… 234,5 kgm ροπής! Η Pininfarina ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο θα φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα είναι 350 χλμ./ώρα. Η αυτονομία εκτιμάται σε πάνω από 500 χιλιόμετρα χάρη στην μπαταρία των 120 kWh. Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει μόνο 150 Battista που θα προορίζονται για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης αλλά και της Ασίας, με τιμή εκκίνησης τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2021.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Εξομοιωτής οδήγησης από την Pininfarina 

90 χρόνια Pininfarina (VIDEO)

To 2022 θα δούμε το Pininfarina Pura Vision SUV

Advertisement