Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξομοιωτής οδήγησης από τον Pininfarina

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξομοιωτής οδήγησης από τον Pininfarina

ΝΕΑ

Εξομοιωτής οδήγησης από τον Pininfarina

ΝΕΑ

Το σύστημα AutonoMIA που ακούγεται τόσο πολύ ελληνικό, είναι η νέα πρόταση του Οίκου Pininfarina για επιστημονική ανάλυση δεδομένων από την οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία που εδρεύει στο Τορίνο εστιάζει τις έρευνες για την εξέλιξη των νέων μοντέλων στην ενσωμάτωση υψηλής τεχνολογίας στα αυτοκίνητα. Από την ΑΙ (Artificial Intelligence) τεχνητή νοημοσύνη, έως το 5G και από την οθόνη έως τους απτικούς αισθητήρες και τις φυσικές διεπαφές, τα πάντα πρέπει να αξιολογηθούν σε συνθήκες που προσομοιάζουν την κανονική χρήση ενός αυτοκινήτου για να αξιολογηθούν και να κριθεί η κατεύθυνση που πρέπει να έχει η εξέλιξή τους.

Advertisement
Advertisement

Το αποτέλεσμα των ερευνών της Pininfarina ονομάζεται AutonoMIA και είναι το πλέον εξελιγμένο σύστημα προσομοίωσης οδήγησης. «Το AutonoMIA δείχνει πώς η Pininfarina μπορεί να συνδυάσει το σχεδιασμό εμπειριών με τη δημιουργική εμπειρία, επαναπροσδιορίζοντας την ενσωματωμένη τεχνολογία σε μια εποχή που η ψηφιοποίηση, η συνδεσιμότητα, τα δεδομένα κινητής και η τεχνητή νοημοσύνη επαναπροσδιορίζουν ουσιαστικά την κινητικότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Silvio Pietro Angori. Εκτός από όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του, το AutonoMIA επανεξετάζει επίσης τη λειτουργικότητα των χειριστηρίων και των οθονών μέσα στο αυτοκίνητο και δίνει τη δυνατότητα εξέλιξης νέων ιδεών, όπως είναι αυτή με την τοποθέτηση μιας ειδικής οθόνης για τον συνοδηγό.