Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το παρκάρισμα γίνεται παιχνιδάκι με το νέο XC90 (vid)

Ελλάδα 15:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το παρκάρισμα γίνεται παιχνιδάκι με το νέο XC90 (vid)

ΝΕΑ

Το παρκάρισμα γίνεται παιχνιδάκι με το νέο XC90 (vid)

ΝΕΑ

Τα αυτοκίνητα της Volvo είναι γνωστά για τα υψηλά επίπεδα παθητικής ασφάλειας και όχι μόνο. Η νέα γενιά του XC90 περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ώστε να κάνει τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο εύκολη και πιο ασφαλή. Οι Σουηδοί βαφτίζουν τα συστήματα IntelliSafe και μας δίνουν μία γεύση από αυτά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο εξοπλισμός του μεγάλου SUV περιλαμβάνει το Park Assist Pilot, το οποίο προσφέρει αυτόματη είσοδο αλλά και έξοδο από τη θέση στάθμευσης. Οι τέσσερις κάμερες προσφέρουν περιμετρική εικόνα 360ο του αμαξώματος, η οποία εμφανίζεται στην οθόνη της κεντρικής κονσόλας. Το σύστημα αναλαμβάνει τις μανούβρες του τιμονιού σε κάθετη αλλά και παράλληλη θέση στάθμευσης. Ο οδηγός χρειάζεται να χειρίζεται το κιβώτιο και να ελέγχει την ταχύτητα του οχήματος.

Ο ελεύθερος χώρος σε παράλληλη θέση παρκαρίσματος θα πρέπει να είναι 20% μεγαλύτερος από το μήκος του αυτοκινήτου. Σε κάθετη θέση στάθμευσης (π.χ. σε ένα σούπερ μάρκετ), το πλάτος της θέσης θα πρέπει να ξεπερνά κατά 1 m. το πλάτος του οχήματος. Ο εξοπλισμός του νέου XC90 (η αποκάλυψη του SUV θα γίνει μέσα στον Αύγουστο) περιλαμβάνει και το Cross Traffic Alert. Το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό για διερχόμενα οχήματα σε απόσταση έως 30 m. σε κάθε πλευρά, όταν αυτός βγαίνει με όπισθεν από κάθετη θέση στάθμευσης.

Advertisement
Advertisement