ΝΕΑ

To Omoda 5 είναι μόνο η αρχή!

Ελλάδα 14:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Omoda 5 είναι μόνο η αρχή!

ΝΕΑ

To Omoda 5 είναι μόνο η αρχή!

ΝΕΑ

H Chery Automobile είναι και με τη… βούλα κάτοικος Βαρκελώνης και βάζει μπροστά την παραγωγή των ευρωπαϊκών της μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική Chery υπέγραψε συμφωνία κοινοπραξίας με την ισπανική EV Motors για την κατασκευή αυτοκινήτων, σε ένα πρώην εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη.

Η Chery, είναι ο μικρότερος μέτοχος στην κοινοπραξία, αλλά θα αρχίσει πρώτη να παράγει τα μοντέλα της Omoda στο εργοστάσιο, ενώ η πλειοψηφική EV Motors, θα ξεκινήσει την παραγωγή των δικών της μοντέλων, το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Μια εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, την Παρασκευή (19/4) για να επισημοποιηθεί η συμφωνία, η οποία έχει προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Advertisement
Advertisement

«Βλέπω το βήμα ως επιβεβαίωση της ξεκάθαρης δέσμευσης της Chery στην Ευρώπη. Αυτή η απόφαση αποδεικνύει ότι η Chery ήρθε για να μείνει», δήλωσε ο Jochen Tueting, διευθύνων σύμβουλος της Chery Europe.

Οι ισπανικές αρχές δεν αποκάλυψαν εάν είχαν προσφέρει δημόσια βοήθεια στην Chery, αν και η κυβέρνηση της Καταλονίας είπε ότι θα χρηματοδοτήσει προγράμματα εκπαίδευσης για πρώην εργαζόμενους της Nissan, για να διευκολύνει μια γρήγορη μετάβαση.

Οι πωλήσεις οχημάτων της Chery αυξήθηκαν 53% στα 1,9 εκατομμύρια το 2023, ανέφερε η αυτοκινητοβιομηχανία στον απολογισμό της, στις αρχές του μήνα. Ο όγκος των εξαγωγών της ήταν 937.148 μονάδες.

Advertisement

Αυτή τη στιγμή η αιχμή του δόρατος στην Ευρώπη, είναι το συμπαγές SUV Omoda 5, το best seller στην Κίνα και το κορυφαίο εξαγωγικό μοντέλο της. Το Jaecoo 7, που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα, θα ακολουθήσει αργότερα φέτος.

Το Omoda 5 που κινείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, ξεκινά από κάτω από 30.000 ευρώ, ενώ μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση κοστίζει λίγο κάτω από τα 40.000 ευρώ.

Advertisement

Η ευρωπαϊκή γκάμα της Chery από τις δύο μάρκες θα αυξηθεί σε έξι μοντέλα και πέντε εκδόσεις κινητήρων μέχρι το τέλος του 2025