Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Nissan Juke Rally Tribute είναι… έτοιμο για το Dakar!

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Nissan Juke Rally Tribute είναι… έτοιμο για το Dakar!

ΝΕΑ

Το Nissan Juke Rally Tribute είναι… έτοιμο για το Dakar!

ΝΕΑ

Λίγοι το γνωρίζουν, ωστόσο το μακρινό 1971 η Nissan κέρδισε το Ράλι Ν. Αφρικής με το ιστορικό 240Ζ.

Advertisement
Advertisement

Οι Ιάπωνες αποφάσισαν να το τιμήσουν έστω και λίγο καθυστερημένα…

Πήραν λοιπόν το υβριδικό Juke και το μετέτρεψαν σε ένα εργαλείο παντός εδάφους, που θα μπορούσε ενδεχόμενος να σταθεί ακόμη και σε ένα αντίστοιχο αγώνα ράλι. Τουλάχιστον από άποψη εμφάνισης, αφού το εντυπωσιακό SUV διαθέτει ελαστικά Goodyear Wrangler 265/70/R16, ενισχυμένες ράγες οροφής, διπλές απολήξεις κεντρικά στο πίσω μέρος, roll cage αλλά και εσωτερικά με τα καθίσματα τύπου μπάκετ και όλα εκείνα τα vintage στοιχεία που θυμίζουν αγωνιστικό περασμένων δεκαετιών.

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς ιπποδύναμης, θα λέγαμε πως το αγωνιστικό του 1971 ήταν πιο ισχυρό, καθώς στην περίπτωση του υβριδικού Juke Rally Tribute βλέπουμε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 94 ίππους και 148 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 49 ίππων. Το ρετρό SUV καταναλώνει βιοκαύσιμο που παράγει η Shell, η συμμετοχή της οποίας ήταν ιδιαίτερα έντονη στην κατασκευή του ιαπωνικού one off.

Αυτό διακρίνουμε και από τα δεκάδες αυτοκόλλητα που στολίζουν το… αγωνιστικό Juke, μαζί με πινελιές όπως οι προβολείς ομίχλης επάνω στο καπό ή τα extra προστατευτικά πλαστικά που τονίζουν το εκτός δρόμου στοιχείο. Πολλοί θα ήθελαν το Rally Tribute να μπει στην παραγωγή, ωστόσο αυτό δεν είναι στα σχέδια της Nissan, παρά μονάχα για χάζεμα και φόρο τιμής στις νίκες του 240Ζ.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα ηλεκτρικά Nissan έως το 2030 (video)
Δοκιμή: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T Ηybrid 140 PS
Ειδική έκδοση Nissan Juke… κατευθείαν από την Gotham!