Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To NewsAuto στο Σπα παρέα με την Koenigsegg One:1!

Ελλάδα 15:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To NewsAuto στο Σπα παρέα με την Koenigsegg One:1!

ΝΕΑ

To NewsAuto στο Σπα παρέα με την Koenigsegg One:1!

ΝΕΑ

Βρεθήκαμε στο Βέλγιο, καλεσμένοι της RSR Spa για να γνωρίσουμε την πίστα του Σπα που βρίσκεται στο καλεντάρι της F1 και θα έχει την τιμητική της στα τέλη Αυγούστου. Όμως δεν ήμασταν μόνοι!

Advertisement
Advertisement

Στις 15 & 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε Trackday στο Βέλγιο στην πίστα του Σπα. Είδαμε από κοντά τόσα supercars μαζεμένα, που ούτε σε όνειρο δεν θα το πίστευε κανείς.

Όμως τα βλέμματα όλων έπεσαν στο Koenigsegg One:1, στο αυτοκίνητο που έχει αναλογία κιλών – ίππων 1:1. Κάτι που σημαίνει πως στα 1360 κιλά που ζυγίζει αποδίδει 1360 ίππους. Κοστίζει περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ και κυκλοφορεί σε περιορισμένες μονάδες. (Λογικό!)
Το Koenigsegg One:1 βρέθηκε στην πίστα του Spa όπου ήμασταν εκεί, για να προσπαθήσει να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας με τους υπευθύνους, μας ζητήθηκε να μην δημοσιευθούν οι αποκλειστικές φωτογραφίες του NewsAuto.gr που θα δείτε παρακάτω μέχρι τις 20 Ιουλίου όπου η ίδια εταιρία ανακοίνωσε το χρόνο που έκανε το αυτοκίνητο και αυτός είναι 2:32.14! Μάλιστα, ανέβηκε και το incar από την Koenigsegg που δείχνει πως το πετυχαίνει και σπάζοντας έτσι το προηγούμενο της ρεκόρ (2:33.26). Δείτε το επίσημο video της εταιρίας εδώ.

Μεταξύ μας, η Koenigsegg ήλπιζε να κάνει χρόνο κάτω από 2:30 όπως μας είπαν, συγκεκριμένα θα ήταν ευτυχισμένοι και με 2:29. Δυστυχώς για εκείνους, το αυτοκίνητο έμεινε σχεδόν όλη τη δεύτερη ημέρα του Trackday εκτός της πίστας λόγω κάποιων θεμάτων της εξάτμισης. Την δεύτερη ημέρα, στα pit box βρέθηκε δίπλα στο Koenigsegg να το χαζεύει και ο Adrian Sutil, ο πρώην οδηγός της F1, που στην πίστα οδήγησε μια κίτρινη LaFerrari ιδιώτη.

Πάρτε μια γεύση από όσα ζήσαμε:
4

Advertisement

koenigsegg 1200

1

Advertisement

 

2

3

Advertisement

5