ΝΕΑ

Το NewsAuto στα 100χρονα της Maserati!

Ελλάδα 14:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το NewsAuto στα 100χρονα της Maserati!

ΝΕΑ

Το NewsAuto στα 100χρονα της Maserati!

ΝΕΑ

Πάνω από 200 Maserati από όλο τον κόσμο έχουν μαζευτεί στην Ιταλία αυτές τις ημέρες για τον τριήμερο εορτασμό των 100 χρόνων της εταιρίας. Το NewsAuto είναι ήδη εκεί! Ο συνεργάτης μας Άκης Τεμπερίδης βρίσκεται στη Μόντενα και από σήμερα θα παρακολουθήσει την παγκόσμια συγκέντρωση των Maseratisti, η οποία είναι το αποκορύφωμα του εορτασμού των 100 χρόνων. Αν βρίσκεστε στην Ιταλία, μπορείτε να παρακολουθήσετε από κοντά τις εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκινούν από την Μπολόνια αύριο, περνούν από τη Μόντενα και την Κρεμόνα για να καταλήξουν το Σάββατο στο Τορίνο. 

Advertisement
Advertisement

Σήμερα 18/9 στις 9:30, το καραβάνι των Maserati θα συγκεντρωθεί στην Μπολόνια και συγκεκριμένα στο άγαλμα του Ποσειδώνα – στην κεντρική πλατεία Ματζόρε – από το οποίο εμπνεύστηκαν οι Maserati την περίφημη τρίαινα ως λογότυπο της εταιρίας. Πολύ κοντά είναι η οδός ντε Πέπολι στην οποία βρισκόταν το πρώτο συνεργείο των αδερφών Maserati.

Το καραβάνι θα μετακινηθεί στη Μόντενα μετά το μεσημέρι και από τις 3:00 – 5:00 μ.μ. θα βρίσκεται στο Μουσείο Enzo Ferrari, όπου εκτίθενται 21 σπάνιες Maserati εδώ και λίγο καιρό. Στις 6:00 μ.μ. θα ακολουθήσει παρέλαση των αυτοκινήτων στο κέντρο της Μόντενα.

Την Παρασκευή 19/9, οι Maseratisti θα κινήσουν προς την Κρεμόνα. Στην πόλη των βιολιών Stradivari εν έτει 1929 ο Baconin Borzacchini είχε σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας (246 χλμ./ώρα) σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, στο τιμόνι της 16κύλινδρης Maserati V4. Στις 11:30 π.μ. τα αυτοκίνητα θα παραταθούν στην κεντρική πλατεία της Κρεμόνας και στις 2:00 μ.μ.θα ξεκινήσουν για το Τορίνο.

Advertisement
Advertisement

Για το Σάββατο 20/9, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο μουσείο αυτοκινήτου του Τορίνο και στο εργοστάσιο του Γκρουλιάσκο όπου κατασκευάζονται οι Ghibli και Quattroporte. Στις 2:30 μ.μ. θα ξεκινήσει παρέλαση των αυτοκινήτων προς την πλατεία San Carlo και στις 3:00 μ.μ. θα βραβευτούν τα ομορφότερα συλλεκτικά ακριβώς στην καρδιά της πόλης.

Για τους φανατικούς του κλασικού αυτοκινήτου η εκδήλωση είναι μια μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνιες Maserati όπως η A6GCS/53, η 5000 GT, η Sebring, η Mistral και η Mexico, αυθεντικές Ghibli και Quattroporte, Bora, Indy, Khamsin, καθώς και το μοναδικό πρωτότυπο Boomerang. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες στο NewsAuto αλλά και στη σελίδα μας στο facebook!