Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Volkswagen Golf R πιο δυνατό από ποτέ

Ελλάδα 5:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Volkswagen Golf R πιο δυνατό από ποτέ

ΝΕΑ

Το νέο Volkswagen Golf R πιο δυνατό από ποτέ

ΝΕΑ

Η τετρακίνητη έκδοση R του νέου Volkswagen Golf όγδοης γενιάς αναμένεται να αγγίζει τους 335 ίππους και να γίνεται έτσι το πιο δυνατό και ταχύτερο στην ιστορία του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Οι κατασκοπευτικές φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης του νέου VW Golf R δείχνουν το αυτοκίνητο χωρίς σχεδόν καθόλου καμουφλάζ, γεγονός που καταδεικνύει πως η κορυφαία έκδοση του Golf βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την επίσημη πρεμιέρα.

Η γερμανική εταιρία έχει γνωστοποιήσει πως αυτή θα γίνει πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι όμως όπως γνωρίζουμε η πανδημία που έχει χτυπήσει όλο τον πλανήτη έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην αυτοκινητητοβιομηχανία οπότε είναι σίγουρο πως ημερομηνία της παρουσίασης θα μεταφερθεί αργότερα απ’ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένη, πιθανότατα προς το τέλος του φθινοπώρου.

Το νέο Golf R θα είναι άμεσος αντίπαλος των BMW M135ι και Mercedes-AMG A35 όμως φαίνεται πως η VW θα φροντίσει να του δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι αυτών. Ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα οι λεπτομέρειες των τεχνικών προδιαγραφών όμως ένα έγγραφο που είχε διαρρεύσει πριν λίγο διάστημα ανέφερε πως το νέο Golf R θα φθάνει τους 335 ίππους κάτι που σημαίνει πως θα είναι η πιο δυνατή πρόταση του ανταγωνισμού. Κινητήρια δύναμη θα είναι ο δίλιτρος TSI ΕΑ288 που φορά και το GTI ενώ δεν αποκλείεται η περίπτωση να υπάρχει και ηλεκτρική υποβοήθηση μέσω ήπιου υβριδικού συστήματος.

Advertisement
Advertisement

Η μετάδοση θα γίνεται από την πιο προηγμένη έκδοση του συστήματος τετρακίνησης 4MOTION μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Με βάση τα παραπάνω το Golf R αναμένεται να έχει εκρηκτικές επιδόσεις και παρά το γεγονός πως η τελική ταχύτητα λογικά θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται να είναι κάτω από τα 4,5’’.

Advertisement