Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο SUV Coupe της Peugeot θα λέγεται 408 Cross;

Ελλάδα 22:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο SUV Coupe της Peugeot θα λέγεται 408 Cross;

ΝΕΑ

Το νέο SUV Coupe της Peugeot θα λέγεται 408 Cross;

ΝΕΑ

Σε πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται η Peugeot όσον αφορά το νέο coupe SUV που θα συμπληρώσει τη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αναμένεται να συμβεί πιθανότατα στις αρχές του 2023.

Θα περίμενε κανείς ότι η γαλλική εταιρεία θα συνεχίσει τη συνήθη της τακτική όσον αφορά την ονοματοδοσία των νέων της μοντέλων. Σε αυτή τη λογική θα περίμενε κανείς το νέο της crossover να φέρει το όνομα 4008. Χωρίς να είναι επίσημο, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μία διαφορετική ονομασία, με το «408 Cross» να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες μέχρι στιγμής. Το κουπέ της γαλλικής εταιρείας θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, κομψό σχεδιασμό στα πρότυπα της σχεδιαστικής φιλοσοφίας των τελευταίων ετών και θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του ομίλου.

Advertisement
Advertisement

Αυτό από μόνο του υποδηλώνει το ηλεκτρικό μέλλον του… 408 Cross, που θα έχει φυσικά στη φαρέτρα του τον 1.6 Puretech, και θα το δούμε και σε PHEV εκδόσεις με απόδοση που ξεκινά από 180 ίππους και θα φθάνει μέχρι και τους 360 ίππους στην κορυφαία εκδοχή τους. Αυτή θα συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης (δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα) και θα είναι σε θέση να περάσει έναν off road χαρακτήρα στη γκάμα της Peugeot και συγκεκριμένα στα crossover της.

Σχεδιαστικά δεν μπορούμε να πούμε πολλά για το γαλλικό SUV παρά μόνο ότι τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED θυμίζουν αυτά του 308 GT Line, με το σχεδιαστικό σουλούπι να παραπέμπει σε DS4, ή στο νέο Opel Astra. H νέα έλευση στη γκάμα της Peugeot θα κάνει την εμφάνιση της κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη του έτους, ή το αργότερο στις αρχές του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot: Παράδοση 50 ετών στα αυτοκίνητα πόλης
Η Peugeot καταργεί τον κλασικό επιλογέα στα αυτόματα
Ποιά είναι τα σημεία υπεροχής του Peugeot 308;