Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Peugeot καταργεί τον κλασικό επιλογέα στα αυτόματα

Ελλάδα 0:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Peugeot καταργεί τον κλασικό επιλογέα στα αυτόματα

ΝΕΑ

Η Peugeot καταργεί τον κλασικό επιλογέα στα αυτόματα

ΝΕΑ

Σε εκμοντερνισμό των 208 και 2008 προχωρά η γαλλική εταιρεία όσον αφορά τον επιλογέα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το αυτόματο κιβώτιο EAT8.

Advertisement
Advertisement

H αλλαγή προς το παρόν αφορά τα 208, 2008 και τις ηλεκτρικές εκδοχές τους e-208 και e-2008.

Όπως κάθε αλλαγή που πραγματοποιείται για λόγους αισθητικούς αλλά και πρακτικότητας, αναμένεται να προχωρήσει και στα υπόλοιπα μοντέλα της γαλλικής εταιρείας σε δεύτερο στάδιο. Ο φυσικός επιλογέας της Peugeot είχε ευχάριστη αίσθηση και ήταν εύκολος στο χειρισμό, ενώ μπορούσε να φανεί χρηστικός και για να ξεκουράσει κάποιος τον καρπό του.

Advertisement
Advertisement

Ο παγκόσμια τάση όμως θέλει όλα τα αυτά που θυμίζουν το παρελθόν να αφήνουν τη θέση τους σε ότι πιο σύγχρονο μπορεί να επιδείξει η αυτοκίνηση. Αυτό είναι ο μικρός χαμηλός διακόπτης που βλέπουμε στις φωτογραφίες και θυμίζει αυτόν των CUPRA, ή αν προτιμάτε του VW Group. Θυμίζουμε πως τον ίδιο δρόμο έχει ακολουθήσει η Hyundai που έχει καταργήσει τον «κλασσικό» επιλογέα, όπως και η Honda.

Εκτός από αισθητικό αποτέλεσμα, η Peugeot αφήνει έτσι επιπλέον χώρο στην κονσόλα ανάμεσα από τους επιβάτες. Το χέρι του οδηγού μπορεί να είναι παρατεταμένο σε σχεδόν κάθετη θέση, ενώ δε χρειάζεται να μετακινηθεί ούτε στις αλλαγές για θέση P (στάθμευση), η για τη λειτουργία B.

Advertisement

Το  i-Cockpit της Peugeot δένει απόλυτα με το υπόλοιπο περιβάλλον (κυρίως με το Infotainment), με το πλήκτρο του επιλογέα να είναι χρωμιομένο και το υπόλοιπο σύνολο να έχει στοιχεία από carbon.  Εκτός από τα 208 και 2008 στο άμεσο μέλλον θα δούμε το i-Cockpit στα υπόλοιπα Peugeot, αλλά και σε άλλα μοντέλα της οικογένειας όπως αυτή της Citroen.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Peugeot 2008 1.2 PureTech 130 PS EAT8
Συγκριτική δοκιμή: Mercedes GLA 200 vs Peugeot 3008 PureTech 130
Δοκιμή: Toyota Yaris Cross 1.5

Advertisement