Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Subaru WRX θα είναι crossover; (+video)

Ελλάδα 17:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Subaru WRX θα είναι crossover; (+video)

ΝΕΑ

Το νέο Subaru WRX θα είναι crossover; (+video)

ΝΕΑ

Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη εμφάνισή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η Subaru μας δίνει μία μικρή γεύση του νέας γενιάς WRX.

Advertisement
Advertisement

Το πολυαναμενόμενο ιαπωνικό σεντάν μοντέλο που για την εταιρεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στη γκάμα της, μπαίνει αισίως στη δεύτερη γενιά του, με κύρια γνωρίσματα τα σπορ γονίδια του προκατόχου του και την νέα σχεδιαστική φιλοσοφία στην εμφάνισή του.

Ήδη η Subaru δημοσιοποίησε τα πρώτα μικρής διάρκειας teaser φιλμάκια, στα οποία ναι μεν φαίνεται ελάχιστα το νέο WRX, αλλά τόσο όσο για να αντιληφθούμε ορισμένες λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα την περίπτωση να διαθέτει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, σε σχέση με το γνώριμό μας μοντέλο, όπως και μαύρα προστατευτικά «φρύδια» στους τροχούς, όπως το νέο Outback.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, διαφορετική θα είναι η σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων, με περισσότερες γωνίες, η κολώνα C δείχνει μεγαλύτερη, ενώ ίσως να υπάρχει και μία LED φωτιστική λωρίδα που θα διατρέχει το πίσω μέρος, κάτι που ήδη γνωρίζουμε από το νέας γενιάς Subaru BRZ.

Πέραν της εμφάνισης, το νέο WRX θα διαθέτει και νέο κινητήρα. Όπως όλα δείχνουν, το συγκεκριμένο μοντέλο θα εφοδιάζεται με το τετρακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο σύνολο FA24 των 2,4 λίτρων, που υπάρχει ήδη στα Legacy και Outback. Η ισχύς του, μιλώντας για  τα προαναφερθέντα, φτάνει τους 265 PS, με τη ροπή να αγγίζει τα 376 Nm. Ίσως για το WRX, η εταιρεία να έχει εξελίξει το μοτέρ, με σκοπό την αυξημένη ιπποδύναμη, που σύμφωνα με ιαπωνικές πηγές θα φτάνει αισίως τους 300 PS. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι η κορυφαία έκδοση STI που αναμένεται στα τέλη του 2021 θα προσφέρει και την ανάλογη ισχύ.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Subaru Forester ανανέωνεται
Το σκληροτράχηλο Subaru Outback Wilderness (video)
Συνεργασία Mazda, Toyota, Suzuki, Subaru, Daihatsu