Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Mokka απέναντι στους ανταγωνιστές του

Ελλάδα 23:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Mokka απέναντι στους ανταγωνιστές του

ΝΕΑ

Το νέο Mokka απέναντι στους ανταγωνιστές του

ΝΕΑ

Νέο ενδιαφέρον στη μάχη για το πιο δημοφιλές μικρό SUV στην Ευρώπη δίνει η σε βάθος ανανέωση του Mokka. Και αυτό διότι στην Opel δεν περιορίστηκαν σε ένα τυπικό facelift, αλλά προχώρησαν και σε πιο ουσιαστικούς τομείς, όπως στους κινητήρες και το σύστημα πολυμέσων. Το Mokka X, όπως ονομάζεται πλέον, θα προσπαθήσει να εκτοπίσει από την κορυφή των πωλήσεων το Renault Captur και να αντισταθεί στην… πίεση του Peugeot 2008 (τρίτο σε ταξινομήσεις στην Ευρώπη).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η σημαντικότερη διαφορά του Mokka X σε σχέση με τους ανταγωνιστές του από τη Γαλλία είναι η παρουσία και τετρακίνητης έκδοσης, τη στιγμή που Captur και 2008 στηρίζονται σε συστήματα βελτίωσης της πρόσφυσης. Ο νέος 1.4 Turbo της Opel με τα 152 PS συνδυάζεται στο μικρό SUV με αυτόματο κιβώτιο και σύστημα 4×4. Το αρνητικό είναι βέβαια ότι εμφανίζει υψηλότερη κατανάλωση και ρύπους (6,6 lt/100 km – 154 g/km) τόσο από το Captur 1.2 TCe 120 PS (5,4 lt/100 km – 125 g/km) όσο και από το 2008 1.2 PureTech 130 PS (4,8 lt/100 km – 110 g/km).

Τρία από τα πιο ελκυστικά εσωτερικά της κατηγορίας.

Εκεί όπου υστερούσε το Mokka έναντι των δύο γαλλικών SUV ήταν στον τομέα της συνδεσιμότητας. Είχε μία… υπερφορτωμένη με κουμπιά κεντρική κονσόλα, που δυσχέραινε τη δουλειά του οδηγού. Το ανανεωμένο Mokka X εφοδιάζεται με τη νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων IntelliLink (υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto) αλλά και τις υπηρεσίες OnStar.

Advertisement
Advertisement

Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν πόσο πιο ελκυστικό έγινε το μοντέλο της Opel στο νεανικό κοινό. Το σίγουρο όμως είναι ότι τα μικρά SUV θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στις πωλήσεις, από τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι λατρεύουν την εμφάνισή τους, την πρακτικότητά τους και τις (περιορισμένες ή μεγάλες) δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.