Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To νέο Mazda2 στο μικροσκόπιο

Ελλάδα 14:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To νέο Mazda2 στο μικροσκόπιο

ΝΕΑ

To νέο Mazda2 στο μικροσκόπιο

ΝΕΑ

Παραμένει αμφίβολη η εισαγωγή του στην Ελλάδα, όμως στον υπόλοιπο κόσμο αναμένουν με ενδιαφέρον τη νέα γενιά του Mazda2. Δημοσιογράφοι από την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες πέταξαν μέχρι την Ιαπωνία και συγκεκριμένα την επαρχία Γιαμαγκούτσι, όπου βρίσκεται το πεδίο δοκιμών της Mazda. Στόχος τους να πάρουν μία πρώτη γεύση από το ιαπωνικό σουπερμίνι.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Στη διάθεσή τους είχαν ένα Mazda2 προ-παραγωγής, οπότε διατηρούν και οι ίδιοι επιφυλάξεις για τη συμπεριφορά του οριστικού αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο ήταν ευρωπαϊκών προδιαγραφών, με 1.5 βενζίνης, ο οποίος αποδίδει μόλις 75 PS και ροπή 13,8 kgm. Συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και η χαμηλή ισχύς του έχει προφανή στόχο τον περιορισμό της κατανάλωσης και των ρύπων. Πιο δημοφιλής έκδοση του Mazda2 στην Ευρώπη θα είναι βέβαια αυτή με τον diesel 1.5 SkyActiv-D, με 105 PS και 25,5 kgm ροπής. Ο κατασκευαστής δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κατανάλωση και ρύπους.

Με δεδομένο το λανσάρισμα του Mazda2 στην Αυστραλία τον Οκτώβριο, είναι πολύ πιθανό να δούμε το ιαπωνικό σουπερμίνι τον ίδιο μήνα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το νέο Mazda2 θα είναι διαθέσιμο μόνο ως πεντάθυρο, ενώ πλέον δεν έχει δεσμούς με το Ford Fiesta. Το μήκος του αυξήθηκε στα 4,06 m., ομοίως και το μεταξόνιο στα 2,57 m. Οι επιβάτες δεν θα απολαμβάνουν μόνο πλουσιότερους χώρους αλλά και ποιοτικότερο εσωτερικό.

Advertisement
Advertisement

Μένει να δούμε αν το Mazda2 έχει χάσει λίγη από τη σπιρτάδα του και το κοφτερό του τιμόνι, όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι που το οδήγησαν στην πίστα.