Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Mazda3 και με φυσικό αέριο

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Mazda3 και με φυσικό αέριο

ΝΕΑ

Το νέο Mazda3 και με φυσικό αέριο

ΝΕΑ

Τη στιγμή που οι ανταγωνιστές της καταφεύγουν στο downsizing (μείωση του κυβισμού του κινητήρα) για να περιορίσουν κατανάλωση και ρύπους, η Mazda επιλέγει έναν άλλο δρόμο για να φθάσει στον ίδιο προορισμό. Οι Ιάπωνες θα παρουσιάσουν στις 20 Νοεμβρίου στην έκθεση του Τόκιο το Mazda3 SKYACTIV-CNG Concept, το οποίο κυκλοφορεί ως Axela στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για πρωτότυπο μοντέλο, όμως πολύ σύντομα θα φθάσει στη γραμμή παραγωγής. Η έκδοση φυσικού αερίου του Mazda3 φέρει το 2λιτρο βενζινοκινητήρα SKYACTIV-G. Η Mazda αναφέρει ότι η μείωση της κατανάλωσης θα είναι της τάξης του 20% σε σχέση με έναν κινητήρα βενζίνης ανάλογης χωρητικότητας. Παράλληλα υπόσχεται οι επιδόσεις και η οδηγική απόλαυση δεν θα επηρεάζονται αρνητικά.

Στην έκθεση του Τόκιο θα παρουσιαστεί επίσης και το υβριδικό Mazda3. Το SKYACTIV-HYBRID εξοπλίζεται με τον ίδιο 2λιτρο κινητήρα βενζίνης, το οποίο συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 3,25 lt/100 km (σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρότυπα).

Advertisement
Advertisement

Το νέο Mazda3 αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2014, αποκλειστικά με τον ατμοσφαιρικό 1.5 βενζίνης (με 100 PS και 15,3 kgm ροπής). Σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο επιταχύνει στα 100 km/h σε 10,8 sec και φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 182 km/h.

zp8497586rq