Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Lexus LX έχει μάσκα έπος!

Ελλάδα 13:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το νέο Lexus LX έχει μάσκα έπος!

ΝΕΑ

Το νέο Lexus LX έχει μάσκα έπος!

ΝΕΑ

Η νέα ναυαρχίδα των SUV της Lexus δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητη.

Advertisement
Advertisement

Η επίσημη αποκάλυψη της νέας γενιάς του , του κορυφαίου SUV της Lexus έγινε, στη Ρωσία. Επιλογή που δικαιολογείται απόλυτα αν σκεφτεί κανείς πως από τις 500.000 μονάδες του που έχουν πουληθεί από το 1996 που παρουσιάστηκε μέχρι σήμερα σε όλο τον κόσμο οι 60.000 αντιστοιχούν στην συγκεκριμένη αγορά.

Η βάση του μεγάλου SUV με το μεταξόνιο των 2.850 χιλιοστών είναι το καινούργιο πλαίσιο GA-F που έχει οδηγήσει και σε μια μείωση του βάρους κατά 200 κιλά. Οι Ιάπωνες κάνουν λόγο για μια πιο δυναμική και σπορτίφ εικόνα, χάρη και στην υιοθέτηση των αναλογιών του NX, ενώ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως την παράσταση κλέβει η μάσκα του.

Advertisement
Advertisement

Η οποία θέτει υποψηφιότητα να είναι η πιο εντυπωσιακή και επιβλητική της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ το αν αρέσει σε όλους είναι ένα άλλο ερώτημα.

Το εσωτερικό είναι φυσικά πολυτελές με χαρακτηριστικές τις δύο οθόνες -μια μεγάλη 12,3 ιντσών στο μέσο του ταμπλό για το σύστημα infotainment και μια 7,0 ιντσών τοποθετημένη πιο χαμηλά στην κεντρική κονσόλα από την οποία ελέγχεται το σύστημα κλιματισμού.

Advertisement

Στην πρώτη προβάλλεται και η εικόνα από το νέο Multi-Terrain Monitor, που αποτελείται από τέσσερις κάμερες, δείχνει τον περιβάλλοντα χώρο γύρω αλλά και κάτω από το Lexus LX και διευκολύνει την κίνηση πέρα από την άσφαλτο.

Advertisement

Κάτι που ισχύει και για την ενεργή ανάρτηση AHC, που μεταξύ άλλων έχει τη δυνατότητα αυξομείωσης της απόστασης από το έδαφος, ανάλογα με το που κινείται το αυτοκίνητο.

Φυσικά ο εξοπλισμός είναι πλήρης από όλες τις απόψεις, ενώ στην κορυφαία έκδοση VIP -υπάρχει και εφταθέσια εκδοχή- τα καθίσματα είναι ανεξάρτητα και πίσω σε συνδυασμό και με κεντρική κονσόλα με χειριστήριο ελέγχου πολλών λειτουργιών. Μάλιστα τα συγκεκριμένα πίσω καθίσματα μπορούν να ανακλιθούν μέχρι και κατά 48 μοίρες, ο χώρος για τα πόδια φτάνει μέχρι και τα εντυπωσιακά 1.100 χιλιοστά, ενώ η οθόνη πίσω από το εμπρός καθίσματα διπλώνει όταν δεν χρησιμοποιείται για να μην ενοχλεί.

Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων του καινούργιου Lexus LX αποτελείται από δύο καινούργιους V6 με διπλά turbo. Έναν βενζίνης 3,5 λίτρων με 415 ίππους και 650 Nm και έναν diesel με 3.300 κυβικά, 299 ίππους και 700 Nm που συνδυάζονται με ένα καινούργιο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και φυσικά τετρακίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Lexus NX στην Ισπανία
Διεκδικεί πρωτιά η Lexus στις ΗΠΑ
Στην Ελλάδα το νέο Lexus NX (+τιμές)