Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το νέο ηλεκτρικό crossover της Subaru για την Ευρώπη

Ελλάδα 2:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο ηλεκτρικό crossover της Subaru για την Ευρώπη

Mobility

Το νέο ηλεκτρικό crossover της Subaru για την Ευρώπη

Mobility

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Subaru αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2025.

Advertisement
Advertisement

Η ιαπωνική φίρμα μπαίνει σιγά σιγά και αυτή στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, με τις προσπάθειές της να επικεντρώνονται στα SUV και crossover μοντέλα, όπως το πρωτότυπο που είδαμε πριν από 12 μήνες, το οποίο αναμένεται να μπει στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή με σήμα τις Πλειάδες, το νέο EV μοντέλο που πιθανότατα να φέρει τον κωδικό Evoltis, θα ανήκει στην κατηγορία των μεσαίων SUV, με διαστάσεις αντίστοιχες με του Forester. Βασικό του χαρακτηριστικό θα είναι η νέα αρχιτεκτονική πάνω στην οποία θα κατασκευάζεται, με την συγκεκριμένη πλατφόρμα e-TNGA να προέρχεται μετά από συνεργασία Subaru και Toyota.

Advertisement
Advertisement

Αυτή έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και θα μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικών διαστάσεων και κατηγοριών μοντέλα, είτε σεντάν, είτε crossover, με κίνηση στους εμπρός, στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς. Επίσης θα μπορεί να «φιλοξενεί» διαφορετικών ενεργειακής απόδοσης μπαταρίες, που στην περίπτωση του Evoltis μπορεί να φτάνουν έως και τις 100kWh, με την αυτονομία να φτάνει τα 600 χλμ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021, με τη Subaru να υπογραμμίζει ότι με το Evoltis εντείνει την προσπάθειά της να «μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα στην Ευρώπη και να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικούς κινητήρες». Κάτι που την έχει ήδη οδηγήσει στην κυκλοφορία ήπιων-υβριδικών εκδόσεων των Impreza, Forester και XV.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πότε επαναλειτουργούν τα ΚΤΕΟ – Οι προθεσμίες για έλεγχο

Advertisement

SOS! Ανάρπαστα γίνονται τα παλαιά και ρυπογόνα αυτοκίνητα

Πρόστιμο άνω των 15.000 ευρώ για πινακίδες ΔΟΚ