Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic: Τα σημεία που το σύστημα e:HEV ξεχωρίζει

Ελλάδα 17:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda Civic: Τα σημεία που το σύστημα e:HEV ξεχωρίζει

ΝΕΑ

Honda Civic: Τα σημεία που το σύστημα e:HEV ξεχωρίζει

ΝΕΑ

Το προηγμένο σύστημα κίνησης της Honda βρήκε την καλύτερη εφαρμογή του στο κορυφαίο Civic.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Honda Civic έχει πολλαπλά ταλέντα που το έχουν ήδη στείλει απευθείας στην κορυφή της κατηγορίας του χαρακτηρίζοντάς το από τους περισσότερους ως το καλύτερο Civic που φτιάχτηκε ποτέ. Ένα από τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι το τεχνολογικά προηγμένο σύστημα κίνησης που χρησιμοποιεί το οποίο έχει περάσει πλέον στη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή.

Το σύστημα e:HEV της Honda αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης τετρακύλινδρο 2.0 λίτρων ο οποίος χάρη στον άμεσο ψεκασμό αποδίδει 140 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 185 Nm ροπής στις 4.500 σ.α.λ. Με τον θερμικό κινητήρα συνεργάζεται ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος ανεβάζει την συνολική ισχύ στους 181 ίππους και τα 315 Nm ροπής. Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο του συστήματος e:HEV είναι η μπαταρία λιθίου η οποία έχει εξελιχθεί από την Honda.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι φυσιολογικό, οι επιδόσεις του νέου Civic είναι εξαιρετικές τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 7,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 180 χλμ/ώρα. Μπορεί οι επιδόσεις να είναι δυναμικές για το νέο μοντέλο της Honda, ωστόσο εκεί που διακρίνεται είναι η αποτελεσματικότητά του.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο νέος κινητήρας πετυχαίνει 41% θερμική αποτελεσματικότητα, μια επίδοση που βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμια αγοράς αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα καταφέρνει να είναι οικονομικός και οικολογικός. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το σύνολο μένει χαμηλά στα 108 γρ/χλμ στις εκπομπές CO2, ενώ η κατανάλωση καυσίμου βρίσκεται στα επίπεδα των 4,7 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.

Advertisement

Η Honda έχει δημιουργήσει τρεις συνθήκες οδήγησης για να ταιριάξουν πλήρως στις καθημερινές ανάγκες του οδηγού. Ο χρήστης λοιπόν απολαμβάνει το EV Drive (αποκλειστικά ηλεκτροκίνηση), Hybrid Mode (συνδυαστική ισχύ βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα) και Engine Drive (αποκλειστικά βενζινοκινητήρας).

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση οι έμπειροι μηχανικοί της Honda έχουν πετύχει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα ώστε ο οδηγός ανά πάσα στιγμή να έχει ότι ακριβώς ζητήσει από το αυτοκίνητό του. Παράλληλα οι μεταβάσεις από τη μία κατάσταση στην άλλη είναι τόσο ομαλές που δύσκολα μπορεί να τη διακρίνει ο οδηγός όταν κινείται. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από το έξυπνο αυτόματο σύστημα μετάδοσης eCVT αλλά και από τις επιλογές οδήγησης ECO, Normal και Sport.

Το σύστημα e-HEV είναι ένα τεχνολογικό θαύμα από την Honda η οποία μπαίνει με αυτόν τον τρόπο δυναμικά στην εξηλεκτρισμένη εποχή. Και δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να το συνδυάσει με το νέο Civic.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Honda Civic Type R
Κορυφαίες επιδόσεις για το νέο Honda Civic Type R!
Δοκιμή: Honda Civic e:HEV