Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Audi S3 έρχεται με 333 άλογα!

Ελλάδα 14:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Audi S3 έρχεται με 333 άλογα!

ΝΕΑ

Το νέο Audi S3 έρχεται με 333 άλογα!

ΝΕΑ

Αν και ζούμε στον αστερισμό της ηλεκτροκίνησης η Audi δεν αμελεί τις υποχρεώσεις της και στην συμβατική τεχνολογία. Και το νέο S3 φαίνεται ότι θα είναι ένα άκρως απολαυστικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Η Audi έδειξε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από το ανανεωμένο S3, το οποίο διαθέτει νέα αισθητική και αισθητά βελτιωμένες επιδόσεις.

Με επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, το οποίο αναδεικνύεται από την αναθεωρημένη μάσκα και το καινούργιο λογότυπο, το αυτοκίνητο αποπνέει μια πιο σπορ αίσθηση με νέους προβολείς και έναν πιο επιθετικό προφυλακτήρα.

Στο πίσω μέρος, υπάρχει ένας νέος προφυλακτήρας που συμπληρώνεται από ανανεωμένα πίσω φώτα, μια εξάτμιση Akrapovic και έναν πιο τονισμένο διαχύτη.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό, το S3 διαθέτει έναν αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων TFSI, ο οποίος αποδίδει πλέον 333 ίππους και 420 Nm ροπής, κάτι που σημαίνει μία αύξηση 23 ίππων σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Βελτιωμένες είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Advertisement

Σε συνδυασμό με ένα επτατάχυτο κιβώτιο S tronic, ο κινητήρας επωφελείται από τη βελτιωμένη απόκριση, με μειωμένους χρόνους αλλαγής ταχυτήτων.

Advertisement

Θα υπάρχει επίσης ένα νέο ενεργό διαφορικό με πλήρως μεταβαλλόμενη κατανομή της ροπής στους πίσω τροχούς, αναθεωρημένη εμπρός ανάρτηση με νέα στήριξη του τιμονιού για καλύτερη αίσθηση, ένα νέο πρόγραμμα οδήγησης «Dynamic Plus” και νέα ελαστικά υψηλών επιδόσεων της Falken.

Θα έχει επίσης αναβαθμισμένα φρένα με μεγαλύτερους δίσκους, διπίστονες δαγκάνες με μεγαλύτερα τακάκια και ένα νέας γενιάς σύστημα ελέγχου της ευστάθειας.

Advertisement

Αν και η Audi δεν έχει καθορίσει την ημερομηνία κυκλοφορίας, το σίγουρο είναι ότι θα γίνει μέσα στο 2024, με έναρξη της παραγωγής προς τα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi RS 6 Avant GT: Το απόλυτο station που δεν κωλώνει ούτε με Ferrari
Η Volkswagen δημιούργησε εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης
Το επόμενο Audi RS 5 θα είναι plug-in υβριδικό