Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Audi RS3 θα θυμίζει το RS6!

Ελλάδα 1:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Audi RS3 θα θυμίζει το RS6!

ΝΕΑ

Το νέο Audi RS3 θα θυμίζει το RS6!

ΝΕΑ

Η Audi προσφέρει σπορ μοντέλα που μπορεί να είναι λίγο πιο αργά από τους άμεσους ανταγωνιστές τους, ωστόσο, διαθέτουν ελκυστική αισθητική. Το επόμενο που θα αποκαλυφθεί είναι το ολοκαίνουργιο RS3 Sportback.

Advertisement
Advertisement

Οι αξιωματούχοι της Audi μιλούν για το 2,5 λίτρων μοτέρ που δείχνει να έχει μέλλον μέσα στην εταιρία. Πάντως, το Golf R έπρεπε να έχει και έκδοση 400 ίππων, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι ποτέ αυτό δεν συνέβη. Μετά την αποκάλυψη του A3 Sportback λοιπόν, λογικά η ισχυρή έκδοσή του με τον κωδικό “S3” δεν απέχει πολύ χρονικά. Το είδαμε στο δρόμο με το γνωστό καμουφλάζ να καλύπτει τα επίμαχα μέρη του σώματός του και παρόλο που η Audi συνεχίζει να ισχυρίζεται “300+ ιπποδύναμη” πιστεύουμε πως αυτό το αυτοκίνητο θα έχει 333 ίππους, παρόμοια ισχύ με το απερχόμενο S4.

Ομοίως, το ακόμη πιο ενδιαφέρον RS3 αναμένεται να μιμηθεί το RS4, με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο για μικρή αύξηση ισχύος, από 400 σε 425 ίππους. Σας θυμίζουμε πως το RS3 κατασκευάστηκε αρχικά από το 2005 έως το 2009, τόσο σε εκδόσεις σεντάν όσο και κάμπριο. Αξίζει βέβαια εδώ να σημειώσουμε πως το νέο RS3 δεν θα είναι το ταχύτερο hot hatch στον κόσμο και προφανώς σε ένα τέτοιο πεδίο σύγκρισης θα χάσει από την προικισμένη Mercedes-AMG A 45 S. Αλλά εάν έχετε τα χρήματα και θέλετε να αποκτήσετε ένα γρήγορο Audi, η φίρμα με έμβλημα τους τέσσερις κύκλους έχει τον τρόπο και πάλι να σας σαγηνέψει. Τουλάχιστον αυτό διαρρέει η ίδια…

Advertisement
Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, η πρόσφατη αποκάλυψη του A3 έδωσε αμέσως τροφή για σκέψεις αλλά και φαντασία για το πως μπορεί να δείχνει το επερχόμενο RS3. Tα κοινωνικά μέσα δικτύωσης πήραν μεμιάς φωτιά λοιπόν, κυρίως από τους πιστούς της Audi που ήδη κατέχουν κάποιο από τα θρυλικά Audi επιδόσεων του πρόσφατου παρελθόντος, τα οποία είναι γεγονός πως ακόμη δεν χάνουν την γοητεία τους. Από τους οπαδούς, για τους οπαδούς δηλαδή! Η εικόνα που βλέπετε εδώ αποτελεί περισσότερο μια απλή απεικόνιση παρά μια απόδοση σχεδιαστή, εννοείται πως τα σχόλια ανήκουν εν τέλει σε σας. Μερικά από τα στοιχεία σχεδίασης προέρχονται από το big-boy RS6 Avant, ενώ, η οκταγωνική μάσκα είναι χαρακτηριστική του RS Q3, το οποίο είναι στενά συνδεδεμένο με το hatchback.