Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Audi Α4: Με υβριδικά και ηλεκτρικά RS!

Ελλάδα 13:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Audi Α4: Με υβριδικά και ηλεκτρικά RS!

ΝΕΑ

Νέο Audi Α4: Με υβριδικά και ηλεκτρικά RS!

ΝΕΑ

Του χρόνου αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα γενιά A4 η οποία στις κορυφαίες RS εκδοχές της θα είναι εφοδιασμένη με υβριδικό και ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης.

Advertisement
Advertisement

Οι ειδικοί της Audi δοκιμάζουν ήδη το νέο A4 στους δρόμους ώστε να το έχουν έτοιμο για το εμπορικό του λανσάρισμα προς τα τέλη του 2022. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο A4 θα έχει εξηλεκτρισμένους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με τουλάχιστον ήπια υβριδική υποβοήθηση. Οι πιο high-tech θα έχουν και υβριδική plug-in σύστημα με την μετάδοση να περνά στους μπροστινούς ή στους τέσσερις τροχούς.

Όσον αφορά στο RS4 έχει ήδη επιβεβαιωθεί πως θα συνεχίσει με τον twin-turbo V6 των 2,9 λίτρων και χάρη στην υβριδοποίησή του η ισχύ θα ανέβει πολύ πάνω από τα 450 άλογα που αποδίδει το τωρινό μοντέλο. Αυτά για το συμβατικό RS4 που θα βασίζεται στην MLB πλατφόρμα (με το μοτέρ τοποθετημένο κατά τη διαμήκη άξονα) που θα μοιράζεται με τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το ηλεκτρικό RS4 που θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE που χρησιμοποιείται ήδη στο Q6 E-Tron και προέρχεται από την Porsche. Πιθανότατα το RS4 E-tron θα έχει σεντάν αμάξωμα σε αντίθεση με το συμβατικό που θα διατηρήσει το Avant. Όσον αφορά στο σύστημα πρόωσης θα έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ για «καλωδιακή» quattro τετρακίνηση και συνδυασμένη ισχύ κοντά στα 500 άλογα.

Πέρα όμως από το κορυφαίο ηλεκτρικό RS, το νέο A4 θα έχει και πιο προσγειωμένες ηλεκτρικές εκδόσεις ώστε να έχει στην γκάμα της ένα EV που θα είναι ανταγωνιστικό απέναντι σε μοντέλα όπως π.χ. το Tesla Model 3 ή η BMW i4. Το ηλεκτρικό Α4 θα είναι ενδεχομένως διαθέσιμο από το 2024 σε εκδόσεις με ένα ή δύο μοτέρ (dual-motor για τετρακίνηση), όπως αναφέρει το βρετανικό Autocar.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi: Ήρθαν στην Ελλάδα τα Q5 50 TFSI και Sportback e quattro S tronic (+τιμές)
Με διαφορετικό ύφος τα μελλοντικά Audi TT και R8
Νέο Audi RS3: Έρχεται με έως και 450 άλογα (+video)