Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο αυτοκίνητο του Tony Iommi των Black Sabbath

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο αυτοκίνητο του Tony Iommi των Black Sabbath

ΝΕΑ

Το νέο αυτοκίνητο του Tony Iommi των Black Sabbath

ΝΕΑ

Όταν οι περισσότεροι διάσημοι κοσμούν τα γκαράζ τους με διαφορετικών μαρκών supercars, ο Riff Lord είναι πιστός οπαδός της Sant’ Agata Bolognese.

Advertisement
Advertisement

Black Sabbath. Τι να πεις κανείς για τους πατριάρχες της heavy metal, για την μπάντα που έγινε τρόπος ζωής και γέμιζε γήπεδα σε κάθε της εμφάνιση; Κορυφαία της περίοδος ήταν όταν απαρτίζονταν από τους John Michael Osbourne, William Ward, Terence Butler, αλλά και φυσικά τον Frank Anthony Ιommi, το μοναδικό σταθερό μέλος της μπάντας, τον θρυλικό κιθαρίστα που είχε χάσει τις άκρες των δαχτύλων του όταν δούλευε σε εργοστάσιο με λαμαρίνες.

Το εργατικό ατύχημα, ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς στην ιστορία της metal. Ούτε αποτέλεσε τροχοπέδη ώστε να απολαμβάνει ατελείωτες βόλτες με τα αγαπημένα του τετράτροχα. Και δεν μιλάμε για οποιαδήποτε μοντέλα, καθώς η «αρρώστια» του Tony Ιommi καθρεφτιζόταν στα λαμπερά αμαξώματα των Lamborghini που κοσμούσαν το γκαράζ του.

Advertisement
Advertisement

Ο “Riff Lord” –όπως ήταν το παρατσούκλι- φιλοξενήθηκε από τους ανθρώπους της εταιρείας από τη Sant’ Agata Bolognese μιλώντας για τους «δεσμούς» αγάπης που τον ενώνουν με τη Lambo. Το πρώτο «φλερτ» ξεκινά το 1970 όταν και απέκτησε δύο Espada, στη συνέχεια δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί σε μία Miura SV, ενώ τελευταία του ερωμένη έγινε το πρώτο SUV της εταιρείας, η Urus.

«Οδηγείται… καλά και είναι άνετη. Εντυπωσιάστηκα από την πρώτη μόλις δοκιμή στο πλαίσιο μιας track day. Ήταν φανταστική και υπάκουη. Όταν βύθισα το πόδι μου στο πεντάλ… δεν το πίστευα. Έμοιαζε απίστευτο που ένα αυτοκίνητο με το μέγεθός της, κινούταν τόσο γρήγορα. Έπρεπε να την αποκτήσω», σχολίασε ο κιθαρίστας.

Advertisement

Ερωτηθείς για το πώς βιώνει την πανδημία του κορωνοϊού, ο Iommi θεωρεί πως ήταν μια καλή ευκαιρία προκειμένου να… χαλαρώσει, να τα «βρει» περισσότερο με τον εαυτό του και να προετοιμάσει το έδαφος για κάποιες μικρές εξορμήσεις με την Urus του.

Advertisement

«Εδώ και 50 χρόνια έχω κάνει αμέτρητες φορές τον γύρο του κόσμου. Επομένως θεωρώ πως οι μέρες ταξιδιών έχουν τελειώσει για μένα. Πλέον είναι ευχάριστο που βρίσκομαι για μεγάλο διάστημα σε ένα μόνο μέρος. Αλλά όταν έχω την ευκαιρία να ταξιδέψω ξανά, θα φροντίσω να οδηγήσω την Urus στα περίχωρα του σπιτιού μου, στη χερσόνησο Sanbanks στο Dorset της Αγγλίας».

Το SUV της Sant’ Agata Bolognese, η Urus, ενσωματώνει έναν διτούρμπινο V8 4.0 lt των 650 PS που του χαρίζει επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση σε 3,6 sec και τελική ταχύτητα 305 km/h την ώρα.

Advertisement

Αναφορικά με τη Miura SV, αυτή λανσαρίστηκε το 1971, ούσα η αναβαθμισμένη εκδοχή της Miura S, ενώ παράχθηκε σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Κάτω από το καπό της βρισκόταν ένας V12 3,0 lt των 385 PS και 400 Nm ροπής, με την επιτάχυνση στα πρώτα 100 km/h και την τελική ν’ αντιστοιχούν σε 6,5 sec και 290 km/h αντίστοιχα.

«Η Lamborghini και οι Black Sabbath έχουν την ικανότητα να μένουν πιστοί στις αλάνθαστες αξίες τους. Όταν πολλές μπάντες προσαρμόζουν τη μουσική τους προσέγγιση στη μόδα της εκάστοτε εποχής, οι Sabs επέδειξαν μια σταθερή και κρυστάλλινη ταυτότητα καθ’ ολη τη διάρκεια της επικής καριέρας τους», αναφέρει από τη μεριά της η Lamborghini.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δύο μοντέλα με V12 κινητήρα μέσα στο 2021 από τη Lamborghini
Αλλαγή προτεραιοτήτων για τη Lamborghini
Η Lamborghini Countach LP 500 γίνεται 50 ετών