Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μοτέρ του Gordon Murray T.50 θα ακούγεται υπέροχα

Ελλάδα 23:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μοτέρ του Gordon Murray T.50 θα ακούγεται υπέροχα

ΝΕΑ

Το μοτέρ του Gordon Murray T.50 θα ακούγεται υπέροχα

ΝΕΑ

Ο πανίσχυρος κινητήρας Cosworth των 3,9 λίτρων V12 του μυθικού supercar T.50 της Gordon Murray, πλησιάζει επιτέλους στο τέλος της προετοιμασίας του. Είναι έτοιμος να μπει στην παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Αυτός ο αξιοθαύμαστος κινητήρας θα μπορεί να περιστραφεί έως τις 12.100 σ.α.λ. και, τον Μάρτιο, μια τρικύλινδρη εκδοχή του V12 επανέλαβε τη συγκεκριμένη διαδικασία. Σε λίγες μέρες η Cosworth θα έχει δημιουργήσει το απόλυτο V12 σύνολο το οποίο, θα φτάνει στον κόφτη μέχρι να… ψελλίσεις το όνομά του.

Όπως φαντάζεστε, ο Cosworth V12 παράγει μια μεθυστική ηχητική όσο οι στροφές του αυξάνονται. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ακόμη βέβαια πώς θα ακούγεται το συγκεκριμένο σύνολο όταν η εταιρεία αποφασίζει να το φτάσει στα όριά του αξιοποιώντας το επιπλέον φάσμα των 4.100 σ.α.λ. Δεν είναι μόνο η υψηλή περιστροφή του κινητήρα του T.50 που το κάνει ξεχωριστό, αλλά και το γεγονός ότι φτάνει στο όριο των στροφών του, στο κόφτη δηλαδή, σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα.

Όταν το T.50 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά, η Gordon Murray είπε ότι θα αποδίδει 650 ίππους και 450 Nm ροπής. Ωστόσο, οι δοκιμές έχουν ήδη δείξει ότι η ισχύς θα σκαρφαλώσει στους 672 ίππους, λαμβάνοντας υπόψη το σύστημα επαγωγής ram που χρησιμοποιείται στο αυτοκίνητο. Επίσης θα υπάρχει μια ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης 48 volt και ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Όπως και ο πνευματικός προκάτοχός του, η McLaren F1, το T.50 έχει σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά ελαφρύ μόλις 980 κιλά. Θα χρησιμοποιήσει επίσης ένα ηλεκτρικό σύστημα 400 mm τοποθετημένο χαμηλά στο πίσω μέρος, που θα απορροφά αέρα προς τα κάτω αυξάνοντας δραστικά την κάθετη δύναμη.

Διαβάστε επίσης:

Το νέο supercar του Gordon Murray

Advertisement

Νέο Supercar από τον Gordon Murray

Το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων του T.50

Advertisement