Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων του T.50

Ελλάδα 13:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων του T.50

ΝΕΑ

Το 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων του T.50

ΝΕΑ

Το υπεραυτοκίνητο με τον ατμοσφαιρικό V12 που ετοιμάζει ο Gordon Murray, θα έχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων της Xtrac.

Advertisement
Advertisement

Το supercar T.50 του Gordon Murray, το μοντέλο που δημιουργήθηκε ως «διάδοχος» της εμβληματικής McLaren F1, θα αποφύγει τη σύγχρονη τάση που θέλει τα supercars να είναι υβριδικά, με τεχνολογικά προηγμένα κιβώτια ταχυτήτων, αυτόματα και με τεχνολογία διπλού συμπλέκτη. Για την απόλυτα αγνή αίσθηση της ταχύτητας και της γρήγορης οδήγησης, το Τ.50 θα διαθέτει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Το εξατάχυτο κιβώτιο προέρχεται από την Xtrac και θα δώσει στους ιδιοκτήτες του T.50 την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες των αυτοκινήτων τους, αλλάζοντας χειροκίνητα τις σχέσεις του κιβωτίου για να απολαμβάνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που προσφέρει η συμμετοχή στην οδήγηση με τον τρόπο που μόνο τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων παρέχουν. Ο κινητήρας είναι ένας V12 3,9 λίτρων που έχει εξελιχθεί από την Cosworth και θα μπορεί να στροφάρει έως τις 12.100 σ.α.λ.

Η απόδοση του κινητήρα αναμένεται να φτάνει τους 700 ίππους και τα 450 Nm ροπής. Το T.50 θα είναι επίσης εξαιρετικά ελαφρύ με τον Gordon Murray να στοχεύει στα μόλις 980 κιλά. Η παραγωγή του T.50 θα περιοριστεί σε μόλις 125 μονάδες παγκοσμίως, 25 από τις οποίες θα είναι παραλλαγές μόνο για κομμάτι.

Advertisement