Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Mirai με δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας

Ελλάδα 14:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Mirai με δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας

ΝΕΑ

Το Mirai με δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας

ΝΕΑ

Μπορεί η Toyota να μην πραγματοποίησε κάποια παγκόσμια πρεμιέρα αυτοκινήτου στην έκθεση του Ντιτρόιτ, χρησιμοποίησε όμως ένα όχημα υδρογόνου – το Mirai – για να παρουσιάσει πώς ένα αυτοκίνητο μπορεί να γίνει σταθμός υποδοχής και μετάδοσης δεδομένων με υψηλές ταχύτητες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το συγκεκριμένο Mirai, σε ερευνητικό επίπεδο βέβαια, φέρει τεχνολογία δορυφορικής επικοινωνίας από την Kymeta, μία αμερικάνικη εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή κεραιών επίπεδου πάνελ. Δε χρειάζεται δηλαδή μηχανικά εξαρτήματα, αλλά λογισμικό και τεχνολογία υγρών κρυστάλλων για σύνδεση με τους δορυφόρους. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται πολύ πιο γρήγορη μετάδοση δεδομένων, σε σχέση π.χ. με τη συμβατική δορυφορική κεραία.

Το μικρό βάρος και το λεπτό προφίλ της κεραίας επιτρέπει την τοποθέτησή της στην οροφή του οχήματος, τόσο κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης όσο και ως aftermarket τοποθέτηση. Είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα την τεχνολογία σε οχήματα άμεσης επέμβασης σε φυσικές καταστροφές, καθώς θα μπορούν να μεταδώσουν και να λάβουν δεδομένα υπό ακραίες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement