Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το μικρομεσαίο crossover της Opel

Ελλάδα 16:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μικρομεσαίο crossover της Opel

ΝΕΑ

Το μικρομεσαίο crossover της Opel

ΝΕΑ

Υψηλή προτεραιότητα έχει δώσει η ηγεσία της Opel στην εξέλιξη ενός crossover που θα εκπροσωπήσει τη γερμανική μάρκα στην μικρομεσαία κατηγορία. Θα τοποθετηθεί στη γκάμα πάνω από το Mokka, το οποίο γνωρίζει σημαντική αποδοχή από το ευρωπαϊκό κοινό. Αναμένεται να είναι έτοιμο το 2016, τόσο σε προσθιοκίνητη έκδοση όσο και σε 4×4.

Advertisement
Advertisement

TOY ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Την είδηση είχε επιβεβαιώσει τον περασμένο Απρίλιο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Opel Group μέσω video. O Dr. Karl-Thomas Neumann είχε απαντήσει σε ερώτηση που του είχε θέσει το NewsAuto.gr στο twitter. «Η Opel παρακολουθεί όλες τις σημαντικές τάσεις της αυτοκίνησης, όπως των SUV. Το Mokka γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία και θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο. Υπάρχει επίσης η τάση των crossover: μείγμα πολυμορφικών και SUV. Αναμένονται νέα μοντέλα από την Opel στην κατηγορία», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Το μικρομεσαίο crossover της Opel θα εφοδιαστεί με όλους τους τελευταίας γενιάς κινητήρες της εταιρείας. Είναι πολύ πιθανό στο προσθιοκίνητο μοντέλο η βασική έκδοση να φέρει το νέο 3κύλινδρο turbo των 1.000 cc με ισχύ 115 PS, σε συνδυασμό με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Κορυφαία επιλογή στους βενζινοκινητήρες θα είναι ο 1.6 με τα 200 PS, ενώ στην πλευρά τον diesel θα ξεχωρίζει ο 1.6 CDTi με ισχύ 136 PS και ροπή 32,6 kgm.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στο 2015, πιθανότατα τον Μάρτιο στη Γενεύη, θα δούμε την πρωτότυπη έκδοση του crossover, η οποία θα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από το Monza Concept. Για όλες τις νεότερες εξελίξεις μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr.